Sport

Federer începe cu Cupa Hopman

Ziarul de Vrancea
28 dec 2017 770 vizualizări

La tradiționalul turneu de tenis mixt pe echipe de la Perth, elvețianul va face pereche cu Belinda Bencic

Tenismanul elvețian Roger Federer, foarte motivat și deja cu gândul la Openul Australiei, își va începe sezonul 2018 cu Cupa Hopman, competiție pe echipe care debutează sâmbătă la Perth și care își va sărbători a 30-a ediție, în absența Franței, deținătoarea titlului, dar și a Elveției, Marii Britanii și Spaniei.

Această serie de meciuri ar trebui să-i permită elvețianului în vârstă de 36 de ani și care nu a mai jucat de la înfrângerea suferită în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, la jumătatea lunii noiembrie, să-și regăsească senzațiile în perspectiva Openului Australiei, care se va desfășura între 15 și 28 ianuarie, la Melbourne.


Marele său rival Rafael Nadal, în continuare afectat de o accidentare la un genunchi și care recent a declarat forfait pentru turneele de la Abu Dhabi (demonstrativ) și Brisbane, nu va reveni în competiție decât două săptămâni mai târziu, la Marele Șlem australian. Anul trecut, Federer a ales tot Cupa Hopman pentru a reveni în teren după o absență de șase luni din circuit din cauza unei probleme la un genunchi. Elvețianul va debuta în Cupa Hopman lejer, sâmbătă, cu un meci împotriva japonezului Yuichi Sugita, nr. 40 mondial, pe care l-a învins anul trecut la Halle.


Ca și în 2017, la acest turneu demonstrativ pe echipe care opune opt țări și nu acordă puncte ATP sau WTA, Federer o va avea coechipieră pe compatrioata sa Belinda Bencic, absentă cinci luni din circuit după ce s-a operat la încheietura unei mâini. Competiția a fost câștigată anul trecut de francezii Richard Gasquet și Kristina Mladenovic.


Anul acesta, Franța nu va fi prezentă pentru a-și apăra titlul. Lipsesc de asemenea Cehia, Spania și Marea Britanie. Aceste echipe vor fi înlocuite de Belgia, Canada, Japonia și Rusia. Vor participa Germania (Angelique Kerber, Alexander Zverev), Australia (Daria Gavrilova, Thanasi Kokkinakis), Belgia (Elise Mertens, David Goffin), Canada (Eugénie Bouchard, Vasek Pospisil), SUA (Coco Vandeweghe, Jack Sock), Japonia (Naomi Osaka, Yuichi Sugita), Rusia (Anastasia Pavliucenkova, Karen Hacianov) și Elveția (Belinda Bencic, Roger Federer).  Din Grupa A fac parte Germania, Australia, Belgia și Canada, iar din Grupa B, SUA, Japonia, Rusia și Elveția.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.