Sport

Federer a făcut suta

Ziarul de Vrancea
2 mar 2019 583 vizualizări

 “Ceasornicul elvețian” țintește recordul lui Jimmy Connors care are la activ 109 turnee câștigate * năbădăiosul Kyrgios a triumfat la Acapulco * încep emoțiile la Indian Wells

Roger Federer (7 ATP) a obținut, sâmbătă, al 100-lea titlu al carierei, după ce a câștigat finala turneului de 500 de puncte de la Dubai. Elvețianul s-a impus în fața grecului Stefanos Tsitsipas (11) scor 6-4, 6-4. Învingător în 20 de turnee de Grand Slam, Federer se va lansa acum în atacarea recordului masculin deținut de Jimmy Connors (109 titluri). Cei doi sunt singurii tenismeni care au reușit să treacă de cifra de 100 de trofee în carieră. Martina Navratilova deține recordul absolut, cu 167 de trofee.

* Australianul Nick Kyrgios (72 ATP), l-a învins, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-4, pe germanul Alexander Zverev (3 ATP) în finala turneului de 500 de puncte de la Acapulco. Kyrgios s-a impus după o finală care a durat 90 de minut. Acesta este cel de-a cincilea trofeu de simplu din cariera australianului, al doilea la un turneu de categorie ATP 500 și primul din ianuarie 2018. El a avut o evoluție extraordinară în Mexic, reușind trei victorii împotriva unor jucători din Top 10 ATP, Rafael Nadal, numărul 2 mondial, Zverev și John Isner, numărul 9, și învingând un fost câștigător de turneu de grand slam, Stan Wawrinka.Kyrgios va urca 41 de locuri în clasamentul ATP, până pe 31.

* Chinezoaica Wang Yafan (65 WTA), a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-5, pe americanca Sofia Kenin (35 WTA) în finala turneului de categorie WTA International de la Acapulco. Wang s-a impus după un meci care a durat două ore și 10 minute, în urma căruia a obținut primul trofeu WTA International din carieră Kenin a condus cu 6-2, 2-0, dar a trebuit să se recunoască învinsă. Chinezoaica de 24 de ani va intra pentru prima dată în carieră în Top 50 WTA, pe locul 49. Americanca de 20 de ani va urca în premieră pe locul 33 WTA.

* În această săptămână încep turneele de la Indian Wells, din seria Premier Mandatory la feminin, respectiv, Masters 1000 la masculin. Simona Halep se întoarce pe pământ american de pe a doua poziție mondială, după o perioadă cu prestații bune, care însă a solicitat-o din punct de vedere fizic. Întrecerea de la Indian Wells debutează astăzi, cu meciuri de calificare. Miercuri, 6 martie, se vor juca doar meciuri din primul tur al tabloului feminin, în timp ce la masculin se dă startul abia de joi. Meciurile din primele tururi încep la ora 21:00 (ora României). Capi de serie la Indian Wells, Simona Halep și Mihaela Buzărnescu vor beneficia de un prim tur liber și vor debuta în competiție abia vineri sau sâmbătă (8-9 martie).

Tragerea la sorți pentru tabloul principal de simplu la feminin va fi efectuată astăzi, în cursul nopții, pe tabloul principal fiind, alături de Simona și Mihaela , o altă româncă, Irina Begu. Tragerea la sorți pentru tabloul principal masculin, acolo unde vom fi reprezentați de Marius Copil, va avea loc cu o zi mai târziu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.