Sport

FCSB a dat de greu

Ziarul de Vrancea
11 dec 2017 656 vizualizări

Un adversar de primă mână pentru reprezentanta României în 16-imile Ligii Europa: Lazio Roma

Formația FCSB va întâlni echipa Lazio Roma, în 16-imile Ligii Europa, conform tragerii la sorți de luni, de la Nyon. FCSB va disputa meciul tur pe teren propriu, la 15 februarie, returul urmând să se dispute la Roma, în 22 februarie, ambele meciuri fiind programate la ora 22:05.

Lazio este un club fondat în 1900, care a câștigat de două ori campionatul italian, în 1974 și 2000. În palmaresul formației mai figurează șase trofee ale Cupei Italiei, ultimul în 2013, Supercupa Italiei, în acest an și în 1998, 2000 și 2009. Pe plan extern a câștigat în 1999 Cupa Cupelor   și Supercupa Europei. Anul trecut, Lazio a terminat pe locul V în Serie A și a pierdut finala Cupei Italiei, cu scorul de 0-2, în fața campioanei Juventus. Din acest motiv, aceleași echipe s-au întâlnit în Supercupa Italiei, jucătorii din Roma luându-și revanșa, cu 3-2. 

În Liga Europa, Lazio a câștigat Grupa K, cu patru victorii, un egal și o înfrângere. Nice (locul II), Zulte Waregem (locul III) și Vitesse Arnhem au fost adversarii italienilor. Zulte Waregem a învins-o pe Lazio, cu 3-2, acasă, în ultima etapă a grupei, iar Vitesse a remizat pe Stadio Olimpico, scor 1-1, în penultima etapă, după ce formația lui Ștefan Radu câștigase patru partide la rând. În campionat, după 15 etape, Lazio e pe locul V, cu 32 de puncte și un meci mai puțin, pe care îl va disputa, luni, acasă, cu Torino. Lider e formația Inter Milano, cu 40 de puncte, urmată de Napoli, cu 39 de puncte, Juventus, cu 38 puncte, și rivala AS Roma, cu 35 puncte.

Cei mai cunoscuți jucători din lotul antrenat de fostul atacant Simone Inzaghi (fratele celebrului “Pippoi”)  sunt portarul internațional albanez Thomas Strakosha, fundașul olandez Stefan de Vrij, fundașul belgian Jordan Lukaku, fratele lui Romelu Lukaku de Manchester United, fundașul muntenegrean Adam Marusic, mijlocașul brazilian Lucas Leiva, mijlocașul spaniol Luis Alberto, mijlocașul bosniac Senad Lulic, atacantul ecuadorian Felipe Caicedo. Vedeta echipei este atacantul italian Ciro Immobile, 27 de ani, locul II în clasamentul golgeterilor din Serie A, cu 15 reușite, una mai puțin decât Mauro Icardi de la Inter Milano. De asemenea, Ștefan Radu, 31 de ani, este un jucător emblematic pentru Lazio, fiind unul dintre căpitani. Fundașul român, care refuză convocarea la națională, este la Roma din ianuarie 2008.

În vârstă de 41 de ani, Simone Inzaghi a fost jucător al formației Lazio și tot aici și-a început cariera de antrenor, mai întâi la tineret, apoi, din vara anului 2016, la prima echipă. Manager sportiv este Angelo Peruzzi, fost portar la Juventus și la “squadra azzurra”.

Lotul echipei Lazio: Strakosha (albanez), Vargic (croat), Marchetti, Guerrieri – portari; de Vrij (olandez), Patric (spaniol), Lukaku (belgian), Basta (sârb), Wallace, L. Felipe, Mauricio (brazilieni), Bastos (angolez), Radu (român), Prce – fundași; Leiva, Anderson (brazilieni), Nani, Jordao (portughezi), L. Alberto (spaniol), Lulic (bosniac), Milinkovic-Savic (sârb), Mohamed (finlandez), Crecco, Parolo, di Gennaro, Murgia – mijlocași; Dordevic (sârb), Caicedo (ecuadorian), Perea (columbian), Tounkara (ivorian), Marusic (muntenegrean) Immobile, Palombi.

Celelalte partide din 16-imi:  Borussia Dortmund - Atalanta Bergamo; OGC Nice - Lokomotiv Moscova; FC Copenhaga - Atletico Madrid; Spartak Moscova - Athletic Bilbao AEK Atena - Dinamo Kiev; Celtic Glasgow - Zenit Sankt Petersburg; Napoli - RB Leipzig; Steaua Roșie Belgrad - ȚSKA Moscova; Olympique Lyon – Villarreal; Real Sociedad - FC Salzburg; Partizan Belgrad - Viktoria Plzen; Ludogoreț Razgrad -  AC Milan; FC Astana - Sporting Lisabona; Östersund – Arsenal; Olympique Marseille - Sporting Braga. Partidele din 16-imi se vor disputa în dublă manșă, la 15 și 22 februarie 2018.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.