Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Favoriți la Wimbledon

Ziarul de Vrancea
28 iun 2017 565 vizualizări

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, va fi a doua favorită la turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, care începe duminică. Halep este singura jucătoare din România favorită pe tabloul de simplu, unde cap de serie numărul 1 este liderul WTA, germana Angelique Kerber

 Pe tabloul de dublu feminin, Monica Niculescu și taiwaneza Chahn Hao Ching sunt favorite numărul 9. La dublu masculin, Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer sunt favoriți nr. 8, iar cuplul Florin Mergea și Aisam Qureshi (Pakistan / România) este cap de serie numărul 14. La simplu masculin, liderul mondial Andy Murray este principal favorit, fiind urmat de Novak Djokovici (locul 4 mondial) și de Roger Federer (5 ATP), în timp de spaniolul Rafael Nadal (2 ATP) este favorit 4.

Manea se repatriază la Cluj

Gruparea CFR Cluj a anunțat, ieri, împrumutul lui Cristian Manea de la Apollon Limassol.  Transferat de la FC Viitorul la Apollon Limasol, Manea, în vârstă de 19 ani, a fost împrumutat în Belgia, la Mouscron, club controlat de un controversat impresar israelian, Pini Zahavi, prin fondul de investiții "Gol Football Malta LTD" care îi aparține. Gruparea belgiană apare în dosarul Football Leaks, în legătură cu transferul fundașului Cristian Manea de la FC Viitorul la Apollon Limassol, pentru care gruparea patronată de Gheorghe Hagi a plătit un comision de un milion de euro la o sumă de transfer de 2,5 milioane de euro.

Un fundaș grec la Dinamo

Fundașul central grec Giorgos Katsikas, care a evoluat ultima dată la echipa daneză Esbjerg, a fost achiziționat de formația Dinamo București, a anunțat, ieri site-ul oficial al grupării dinamoviste. Katsikas, în vârstă de 27 de ani, a semnat un contract pe două sezoane cu Dinamo București. Grecul a efectuat în această dimineață vizita medicală și se va alătura lotului dinamovist în stagiul de pregătire în Slovenia. Fost component al reprezentativei de tineret a Greciei, Giorgos Katsikas și-a început cariera la juniorii clubului Iraklis Salonic și a evoluat pentru Olympiakos Volos (2008-2009), Iraklis Salonic (2009-2011), PAOK Salonic (2011-2015), Twente Enschede (2015-2016) și, în prima jumătate a acestui an, la Esbjerg. Grecul a jucat 13 meciuri în acest an pentru formația din prima ligă daneză.

Voicu și Păcurar, la Mediaș

Fundașul Ionuț Voicu și mijlocașul Paul Păcurar au ajuns la un acord cu gruparea Gaz Metan Mediaș, semnând contracte valabile pentru un sezon, cu drept de prelungire pentru încă unul, anunță site-ul oficial al clubului. Ambii jucători se pregătesc în prezent cu lotul antrenat de Cristian Pustai în cantonamentul de la Zlatibor, Serbia.  În vârstă de 32 de ani, Ionuț Voicu a mai evoluat în cariera sa la echipe precum FC Brașov, Rapid și Politehnica Iași. Mijlocașul Paul Păcurar, 26 de ani, a evoluat ultima oară la Pandurii Târgu Jiu, retrogradată în liga secundă la finalul sezonului trecut. 

Finala clasică la tineret

Finala Campionatului European de fotbal U21 se va disputa între echipele Germaniei și Spaniei. La Tychy, echipa Germaniei s-a impus la lovituri de departajare, în fața Angliei. După 120 de minute de joc, scorul a fost 2-2, goluri marcate de Selke (’35) și Platte (’70) / Gray (’41) și Abraham (’50). La lovituri de departajare germanii s-au impus cu 4-3. În cealaltă semifinală, la Cracovia, Spania a învins Italia cu 3-1, prin golurile marcate de Saul Niguez, în minutele 53, 65 și 74, în timp ce pentru italieni a înscris Bernadeschi, în minutul 62. Italia a jucat în inferioritate numerică din minutul 58, după eliminarea lui Gagliardini. Finala va avea loc vineri, de la ora 21.45, la Cracovia.

Se întreabă de Totti în Japonia

Fostul jucător al echipei AS Roma, Francesco Totti, care a părăsit gruparea romană după 25 de ani, a primit o ofertă de la clubul Tokyo Verdy, din a doua ligă japoneză. "Va fi complicat, dar căutăm diverse soluții pentru a finaliza tranzacția. Discutăm cu sponsorii pentru a găsi fondurile necesare pentru un astfel de jucător. Totti este interesat să vină la noi", a declarat un purtător de cuvânt al clubului japonez. Acesta nu a dorit să comenteze informațiile din presa italiană, conform cărora jucătorul ar cere trei milioane de euro pentru a merge în Japonia. Totti a părăsit AS Roma la 40 de ani, după ce a evoluat în 786 de meciuri și a marcat 307 goluri.

 

Alves părăsește Juventus

Fundașul dreapta brazilian Dani Alves a anunțat, ieri, pe contul de Instagram, că pleacă de la echipa Juventus Torino după doar un sezon.  Presa internațională a anunțat că Dani Alves va ajunge la Manchester City, unde este dorit de fostul său antrenor de la FC Barcelona, Josep Guardiola. Fundașul brazilian a venit liber de contract la Juventus Torino în vara anului trecut și a semnat o înțelegere pe două sezoane cu drept de prelungire pentru încă un an. Dani Alves, în vârstă de 34 de ani, a mai evoluat în cariera sa la formațiile Bahia, FC Sevilla și FC Barcelona.

Autor:

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.