Sport

Fără “Zizou” nu se poate

Ziarul de Vrancea
10 mar 2019 438 vizualizări

Zinédine Zidane a revenit în “Galaxia” Real Madrid

Antrenorul francez Zinédine Zidane a revenit la conducerea tehnică a echipei Real Madrid după 284 de zile, urmând a fi prezentat, luni seară, a anunțat gruparea madrilenă. Zidane a semnat un contract până în 30 iunie 2022. El îl înlocuiește pe argentinianul Santiago Solari, sub conducerea căruia au fost ratate toate trofeele în acest sezon, cu excepția Cupei Mondiale a cluburilor. Francezul este al treilea antrenor al Realului în acest sezon, după Julén Lopetegui, demis la 29 octombrie 2018, și Santiago Solari. O situație similară a mai fost întâlnită la Real în sezonul 2004/2005, când echipa a fost antrenată de Camacho, García Remón și Vanderlei Luxemburgo.

Zinedine Zidane și-a anunțat plecarea de la campioana Europei, Real Madrid, la 31 mai 2018. În vârstă de 45 de ani, tehnicianul francez a preluat Real Madrid în ianuarie 2016. În doar doi ani și aproape cinci luni, el a câștigat nouă trofee cu formația madrilenă: de trei ori consecutiv Liga Campionilor, campionatul Spaniei în 2017, Supercupa Spaniei în 2017, Supercupa Europei în 2016 și 2017, și Cupa Mondială a cluburilor, în aceiași ani.

Zidane a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, evoluând la echipele Cannes, Bordeaux, Juventus și Real Madrid. Cu naționala Franței, pentru care a jucat de 108 ori, Zidane a câștigat Cupa Mondială în 1998 și Campionatul European în 2000.  Retras din cariera de fotbalist în 2006, el a preluat echipa a doua a clubului Real Madrid, în iunie 2014, înainte de a ajunge pe banca tehnică a formației pe care a transformată într-o campioană absolută a Europei și a lumii. Eliminată din Liga Campionilor și Cupa Spaniei, Real Madrid ocupă locul III în La Liga.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.