Sport

Fără emoții, cu Canada

Ziarul de Vrancea
10 feb 2018 512 vizualizări

Echipa de FedCup a României s-a impus la Cluj cu 3-1 și va juca în aprilie baraj pentru revenirea în prima grupă mondială * Marius Copil a ratat prima victorie ATP românească după zece ani * cinci românce pe tabloul principal la Doha

Așa cum era de așteptat, echipa de tenis României nu a avut nevoie de Simona Halep pentru a se impune în fața modestei echipe a Canadei, în primul tur al Grupei Mondiale II din Fed Cup. România a câștigat cu 3-1, dar scorul a fost fixat la 3-0 de victoria decisivă a  Irinei Begu. Balul a fost deschis de Sorana Cîrstea (38 WTA), care n-a avut, practic probleme cu cea mai bună jucătoare canadiană prezentă la Cluj, Carol Zhao, aflată în ierarhie exact cu 100 de lungimi în urma Soranei. Un singur break cedat de Cîrstea, în primul set, când a fost egalată după ce a condus cu 2-0, cu break în jocul secund. Au urmat șapte game-uri câștigate la rând de sportiva română, care s-a impus după 53 de minute de joc. Un pic mai complicat a fost al doilea meci, în care Irina Begu (37) a întâlnit-o pe jucătoarea de origine română Bianca Vanessa Andreescu (173). Scorul a fost 6-3, 6-7, 6-2 pentru jucătoarea română, în două ore și 38 de minute.

În ziua a doua s-au produs câteva modificări de program. Carol Zhao a fost înlocuită cu Katherine Sebov (319), care a jucat contra Irinei. Românca a învins fără probleme, 6-2, 6-4, asigurând victoria. Conform înțelegerii între părți, s-a jucat doar partida de dublu, unde echipa canadiană Gabriela Dabrowski / Carol Zhao (punctul forte al echipei oaspete) a dispus de cuplul improvizat Ana Bogdan / Raluca Olaru cu 4-6, 6-2, 10-6 în 76 de minute. România va juca în zilele de 21 și 22 aprilie un meci de baraj pentru promovarea în Grupa Mondială I. La aceste baraje, participă echipele învinse în primul tur al GM 1 și învingătoarele meciurilor din GM 2. La tragerea la soți capii de serie vor fi stabiliți în funcție de ranking-ul  FedCup.

* Marius Copil (93 ATP) s-a calificat pentru prima dată în cariera sa în finala unui turneu ATP. La Sofia, Marius l-a învins în semifinale cu 6-4, 6-2 pe slovacul Jozef Kovalik (187 ATP). Marius a încercat să obțină prima victorie românească după zece ani în circuit, precedentul fiind succesul lui Victor Hănescu la Gstaad 2008. Șansa i-a fost mare, întrucât în cealaltă semifinală, marele favorit Stanislas Wawrinka (15) a fost eliminat de bosniacul Misra Basic. Din păcate, Basic, care conducea la directe cu 2-1 în fața lui Copil, s-a impus și în finală cu 7-6, 6-7, 6-4 în două ore și 21 de minute. Marius a pierdut primul set după ce a avut 4-1 în tie-break.

* Monica Niculescu (99 WTA) s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Doha, după ce le-a învins, în ordine, pe japoneza Risa Ozaki (132) cu 6-1, 6-0 și pe germana Andrea Petkovic (98) cu 6-4, 6-1. Până în prezent, Petkovic era dezavantajată în întâlnirile cu Begu (2-3).Pe tabloul principal la Doha se mai află patru românce, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu  (43), aceasta cu wild-card. În primul tur, Irina Begu va juca împotriva australiencei Samantha Stosur (39), Sorana Cîrstea o va întâlni pe grecoaica Maria Sakkari (62), iar Mihaela Buzărnescu pe ucraineanca Lesia Țurenko (40)./ Simona este calificată direct în turul II unde se va confrunta cu învingătoarea meciului dintre rusoaica Ekaterina Makarova (35) și jucătoarea chineză Zhang Shuai (34). Irina, Sorana și Mihaela s-au mai întâlnit o singură dată cu adversarele lor, învingătoare fiind româncele. Adversarele jucătoarelor din calificări vor fi stabilite ulterior.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.