Sport

Extratereștri pe semicerc

Ziarul de Vrancea
28 ian 2019 516 vizualizări

Echipa Danemarcei a câștigat titlul mondial la handbal masculin de o manieră categorică

Danemarca este noua campioană mondială în handbalul masculin, după un turneu final în care a mers ceas încă de la început. În marea finală, selecționata condusă de Nicolaj Jakobsen a învins Norvegia cu 31-22. Până în finală, Danemarca reușise să câștige toate cele nouă jocuri disputate într-un interval de 15 minute. Doar Ungaria a „scăpat” cu o înfrângere la trei goluri (25-22), în rest, toate celelelte adversare au cedat de la patru goluri în sus. Danemarca a dus handbalul masculin la un alt nivel, aproape de perfecțiune, fiind condusă magistral de Mikkel Hansen, astfel că a fost mare favorită și în finala cu Norvegia. Chiar dacă liderul echipei a ratat un 7 metri chiar în primul minut, gazdele au trecut rapid peste acest moment, iar după 5-6 minute de joc au venit ca o furtună peste adversari. „Reprofilat” inter dreapta, Mikkel Hansen a dat randament și din acea poziție, iar dacă nu a marcat, a deschis jocul la extremă, iar Danemarca a înscris la foc automat.  Echipa condusă de Nicolaj Jakobsen s-a desprins la 17-10 în minutul 28, după un gol marcat cu poarta goală, iar finala a câștigat-o încă din prima repriză. Norvegia a fost năucită de apărarea adversă, iar cifrele înregistrate la pauză (scor 18-11) au vorbit de la sine. Niciun contraatac realizat – în condițiile în care selecționata condusă de Christian Berge avea la ora finalei cu 30 de contraatacuri mai mult decât Danrmarca -, iar eficiența finalistei la aruncările de la 9 metri a fost numai la 33%. În schimb, Danemarca a avut o eficiență a atacului de 75%, iar la aruncările de la distanță aproape dublu decât Norvegia. În partea secundă, gazdele și-au continuat recitalul și au ajuns la 26-15 în minutul 48, diferența maximă în meci. Norvegia s-a împăcat cu a doua finală pierdută, experiență trăită și de Danemarca în urmă cu 6-8 ani, astfel că vedeta Sagosen a fost retrasă. La final, Danemarca a câștigat cu 31-22 și a obținut în premieră titlul mondial. În urma acestui succes, reprezentativa nordică și-a asigurat și prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Handball Dream Team

Imediat după încheirea finalei Danemarca – Norvegia (31-22), IHF a anunțat și echipa ideală a Campionatului Mondial. Mikkel Hansen, superstarul Danemarcei, a fost desemnat cel mai bun handbalist al turmeului final.  Jucătorul de la PSG a câștigat și titlul de golgeter, cu 72 de goluri, având un avans de 13 goluri față de următorul clasat, Magus Jondal (Norvegia). Echipa ideală a Campionatului Mondial arată astfel:  Landin (Danemarca) – portar; Sole (Spania), Wiede (Germania), Lauge (Danemarca), Myrhol (Norvegia), Sagosen (Norvegia), Jondal (Norvegia).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.