Sport

Explozii la margineraParisului

Ziarul de Vrancea
4 iun 2018 674 vizualizări

Simona Halep a făcut demonstrație la Roland Garros, eliminând-o pe Elise Mertens și se califică în sferturile de finală unde o va întâlni pe Angelique Kerber * Caroline Wozniacki a pierdut în optimi, Serena Williams a abandonat * două românce în sferturi și la dublu: Irina Bara și Mihaela Buzărnescu

Liderul mondial Simona Halep a arătat din nou că se află într-o formă excelentă. Cea mai bună sportivă română s-a calificat lejer în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, unde accede pentru a treia oară. Simona a învins-o cu 6-2, 6-1 în numai 59 de minute pe una dintre cele mai în formă jucătoare din acest an, belgianca Elise Mertens (16 WTA). Elise a pus în aplicare tot ce știe în meciul cu Halep. A lovit mingea când lung, când scurt, când liftat, când tare, dar de fiecare dată Simona Halep a avut soluții. Concentrată, calmă, românca a făcut diferența cu serviciul, cu capacitatea de acoperire a terenului și cu precizia loviturilor decisive. Mertens a început tare, dar a căzut repede psihic, după un joc lung, al treilea pierdut pe propriul serviciu, la 1-1. De partea cealaltă, Halep s-a încărcat cu încredere din break-ul obținut și a jucat din ce în ce mai bine.  După ce a făcut 2-1, Halep a controlat primul set, dublând break-ul la 4-2, și câștigând cu 6-2, după 35 de minute. De la 3-2, Halep a câtigat opt ghemuri la rând, conducând cu 5-0 și având serviciul în setul secund. Liderul WTA s-a relaxat prea mult și a pierdut singurul game pe propriul serviciu, apoi a rezolvat partida, după 6-1 și după 59 de minute. Cele două sportive s-au întâlnit și luna trecută, la Madrid, când Halep s-a impus în turul al doilea, cu 6-0, 6-3. Atunci Mertens acuza probleme de sănătate. Acum, belgianca a fost într-o condiție fizică optimă, dar a pierdut aproape la fel, ceea ce arată jocul foarte bun reușit de Halep, unul încurajator în perspectiva câștigării primului ei trofeu de Grand Slam.

Simona își complimentează “victima”

Cu toate acestea, Simona a avut și momente de nemulțumire: "Nu a fost ușor, ea este o adversară dificilă. Am fost un pic nervoasă la începutul partidei, dar am jucat cel mai bun meci aici, la Roland Garros. Trebuie să fiu mai agresivă și să încerc să termin punctele, deoarece nu dau atât de multe lovituri direct câștigătoare", a declarat Halep, care a avut un raport lovituri câștigătoare/erori neforțate supraunitar, 16-13, în timp ce Mertens unul subunitar, 13-22. "Cred că a fost un meci bun și felul în care am jucat îmi dă încredere că am făcut totul bine până acum. Nu este deloc ușor să joci împotriva lui Mertens. Am jucat la Madrid contra ei și am simțit că este foarte agresivă. Vrea să joacă rapid, așa că azi cred că am făcut același lucru. Am fost puțin mai puternică în momentele importante. Primele ghemuri sunt foarte importante și după ce m-am relaxat, am putut juca puțin mai bine. Nu a fost la fel de ușor pe cât arată scorul. Toate meciurile sunt grele. Este o adversară foarte dificilă. A trebuit să fiu atentă la fiecare minge", a mai spus Simona Halep. La rândul ei, Elise Merteens a avut cuvinte de laudă la adesa adversarei sale. "A evoluat extraordinar. Este o mare jucătoare. Din punct de vedere mental a fost mai bună. A reușit lucruri foarte tari. Ea a atacat, dar și se apără foarte bine", a delarat Mertens.

Adversara Simonei în sferturile de finală, va fi germana Angelique Kerber (12 WTA), care a evoluat excelent în meciul cu favorita parizienilor, Caroline Garcia (7), scor 6-2, 6-3, după  67 de minute de joc.  Halep și Kerber s-au întâlnit de 10 ori până acum, scorul fiind egal, 5-5. În ultima întâlnire, în semifinale la Australian Open, Halep Simona s-a impus, după un meci senzațional cu 6-3, 4-6, 9-7.

Serena nu mai poate servi

O mare surpriză a fost realizată de jucătoarea rusă Daria Kasatkina (14), care a elkiminat-o în optimi pe jucătoarea numărul 2 a lumii, daneza Caroline Wozniacki. Meciul a început duminică seara și s-a întrerupt la scorul de 7-6, 3-3 din cauza întunericului. La reluare, Daria a câștigat toate cele trei game-uri rămase și a obținut calificarea în sferturi. Un rezultat care o favorizează și pe Simona Halep. Ea nu mai poate fi ajunsă de Caroline în fruntea clasamentului mondial, dacă trece de Kerber în meciul următor. Singura care o poate detrona pe Simona ar rămâne spaniola Garbiñe Muguruza, care n-a jucat, practic, în optimi, deoarece adversara ei, ucraineanca Lesia Țurenko (39) a abandonat după două game-uri pierdute.

În sferturi, Garbiñe o va întâlni pe Maria Șarapova și asta pentru că Serena Williams a declarat forfait în optimi în fața rusoaicei. Serena a anunțat acest lucru într-o conferință de presă, menționând că s-a accidentat la mușchii pectorali și nu poate servi. Jucătoarea americană Serena Williams, accidentată la mușchii pectorali, s-a retras de la Roland Garros înaintea meciului cu Maria Șarapova, din optimile competiției, astfel că rusoaica se califică în sferturi.

Astfel programul sferturilor arată astfel: Simona Halep – Angelique Kerber, Garbiñe Muguruza – Maria Șarapova, Iulia Putințeva – Madison Keys și Sloane Stephens – Daria Kasatkina. O bucurie pentru noi a venit și de la dublu: perechea Irina Bara/Mihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturi, după ce le-a învins, cu 6-4, 6-3, pe americancele Jennifer Brady și Vania King. Româncele vor evolua în faza următoare cu cuplul Chan Hao Ching / Yang Zhaoxuan (Taiwan/China), cap de serie numărul 8.  Asiaticele au eliminat în turul precedent perechea Sorana Cîrstea / Sara Torribes.

Simplu masculin, optimi: Diego Schwartzman (Argentina) –Kevin Anderson (Africa de Sud) 1-6, 2-6, 7-5, 7-6, 6-2; Rafael Nadal (Spania) – Maximilian Marterer (Germania) 6-3, 6-2, 7-6; Juan Martin del Potro (Argentina) – John Isner (SUA) 6-4, 6-4, 6-4; Marin Cilic (Croația) – Fabio Fognini (Italia) 6-4, 6-1, 3-6, 6-7, 6-3 Programul sferturilor: Nadal – Schwartzman, Cilic – Del Potro, Cecchinato – Djokovic, Thiem – Zverev.

CAS (numai Iasi)

O  ieșeancă la Roland Garros

Jucătoarea Andreea Prisacariu s-a calificat, duminică, în turul doi al probei de simplu junioare din cadrul turneului de la Roland Garros.Născută la Iași acum 18 ani, Andreea a trecut cu 6-1, 6-2 de japoneza Himari Sato. În turul II, însă, Andreea n-a reușit să facă față favoritei numărul 2, chinezoaica Wang Xiyu, de care a fost depășită cu 1-6, 0-6. Alți doi sportivi români s-au mulțumit cu calificarea în turul II al turneului juniorilor. Filip Jianu l-a învins în primul tur pe spaniolul Carlos Sanchez , scor 6-2, 1-6, 6-4. De asemenea, Ștefan Paloși a trecut în primul tur de cehul Jiri Lehecka, scor 4-6, 6-3, 7-6. În turul secund, Paloși a pierdut cu 1-6, 4-6 în fața americanului Sebastian Korda, băiatul fostului tenismen ceh Petr Korda. Ea câștigat, în ianuarie, titlul la juniori, la Australian Open, la 20 de ani după succesul tatălui său la Melborune, la seniori, în 1998. Jianu a pierdut cu 1-6, 6-3, 2-6 în fața francezului Kyrian Jacquet.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.