Sport

Etapă după etapă

Ziarul de Vrancea
1 dec 2019 869 vizualizări

în ciuda intemperiilor care tind să se intensifice, astăzi începe runda a XIX-a a Ligii I *meciul cel important este cel de joi, de la închidere: Viitorul - Astra

Rigorile vremii și-au pus amprentele pe deplin asupra programului aglomerat și întârziat al Ligii I. Dacă sâmbătă terenul de la Voluntari a devenit impracticabil pentru desfășurarea partidei cu FCSB, ieri la Botoșani a nins abundent înaintea meciului cu FC Viitorul. Și surprizele nu prea au cum să contenească din cauză că „Lady Winter” își intră din ce în ce mai mult în drepturi și mai sunt patru etape de jucat până la Crăciun. Mai mult, programul strâns al campionatului nu permite amânări, nici măcar pentru ilustra noastră campioană, CFR Cluj, pe care o așteaptă meciul decisiv pentru calificare în 16-imile Ligii Europa cu rezervele lui Celtic.

Etapa a XVIII-a avea programată ieri ultima partidă, amintita de la Botoșani și azi se dă startul în etapa a XX-a. Înaintea acesteia, CFR a păstrat un punct avans față de Astra Giurgiu, trei față de Viitorul (fără meciul de ieri) și patru față de Craiova. Ceferiștii au cea mai ușoară sarcină, în Gruia, cu Sepsi, dar meciul cel mai important închide joi etapa și se joacă pe Litoral, între Viitorul și Astra. Hagi știe să-și capaciteze foarte bine „mânjii”, dar cu Ali-Budescu nu știi niciodată la ce să te aștepți. Craiova, cu Pițurcă cu tot, pare a fi scăzut din turație, însă la Botoșani s-a cam abandonat ideea play-off-ului. Sindrom moldovenesc, valabil și în „dulșili târg”, așa că FCSB, oaspetele de vază din Copou, îndrăznește să spere. Cum speră și ghinionista echipă din Mediaș, numai că FC Voluntari a început să se lege, ba chiar să și muște. Dinamo – Chindia pare a fi o secure deasupra fostului dinamovist Viorel Moldovan, dar meciul subsolului este Academica – Hermannstadt. Unul dintre acele meciuri în care ambele echipe au nevoie de victorie ca de aer și de foarte multe ori se încheie cu o nefolositoare remiză.

Programul etapei a XIX-a (3-5 decembrie)

Marți: Gaz Metan Mediaș – FC Voluntari (ora 18:00, în tur 3-0), Poli Iași – FCSB (20:30, 2-1).

Miercuri: Academica Clinceni – FC Hermannstadt (14:00, 1-2), CFR Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe (18:00,1-1), Dinamo – Chindia Târgovște (20:30, 2-3).

Joi: Universitatea Craiova – FC Botoșani (18:00, 1-1), FC Viitorul – Astra Giurgiu (20:30, 1-1).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.