Sport

Etapă după etapă

Ziarul de Vrancea
3 dec 2018 442 vizualizări

CFR Cluj și FCSB, fruntașele campionatului au meciuri grele în deplasare, în runda intermediară

Nici nu s-a încheiat bine etapa a XVII-a a Ligii I și astăzi ia startul o nouă rundă. În penultimul meci al etapei precedente, FCSB a învins cu 2-1 pe Gaz Metan Mediaș. Echipa antrenată de Nicolae Dică a primit un ajutor în min. 38, de la arbitrul Ovidiu Hațegan, bulgarul Ivanov a primit ușor al doilea cartonaș galben.  Cu patru minute înainte de finalul primei părți, Dennis Man a deschis scorul cu un șut spectaculos spectaculos de la marcat careului, ceea ce reprezintă, al șaselea gol din acest sezon.  În min. 53, Tănase a obținut o lovitură de pedeapsă în fața lui Marius Constantin și tot el a înscris de la 11 metri.  Medieșenii au reușit să reducă din handicap, prin Fortes, din pasa lui Olaru (’63), și speranțele lor au crescut, mai ales că echilibrul numeric de pe teren s-a restabilit, fiind eliminat și Moruțan (FCSB), după un fault dur la Constantin, șase minute mai târziu. Scorul nu a mai fost modificat, astfel încât FCSB se menține la două puncte în urma liderului CFR Cluj. Ultimul meci al rundei, Astra Giurgiu – FC Botoșani, s-a jucat aseară.

Duelul CFR Cluj – FCSB continuă și în etapa care începe astăzi, cu un meci care stârnește multe discuții. Feroviarii întâlnesc de la ora 20:00, echipa Dinamo, cu un Mircea Rednic pe bancă, supărat foc pe toată lumea. “Câinii” au condus în Gruia cu 1-0, dar gazdele și-au arătat net superioritatea și au câștigat cu 3-1. Cu gândul la “scaiul” care se ține de ei, ardelenii vor să dea lovitura în Șoseaua Ștefan cel Mare, ceea ce ar fi o nouă lovitură pentru Rednic. Diferența de valoare în favoarea vișiniilor pare clară în acest moment, însă se știe că Dinamo se mobilizează altfel în fața unor adversari puternici. Dacă rememorăm atent ultimele etape, ne convingem că FCSB, care joacă miercuri, are mai mult de lucru cu Sepsi, pe un teren foarte greu, Transil din Târgu Mureș. “Secuii” lasă în continuare o impresie foarte bună sub comanda lui Eugen Neagoe, însă vor trebui să fie atenți la accelerările lui Man, deosebit de periculos. Viitorul, echipă care ține hangul cu fruntașele, are partidă dificilă la Mediaș, o echipă dominată acum de frustrări, după meciurile cu ghinion în fața foștilor granzi bucureșteni. Craiova are de luat o revanșă pe terenul Concordiei, după neașteptata înfrângere din tur (ce gol a dat atunci Gorobsov!). Însă cum Mitriță s-a obișnuit cu ritmul “o etapă da, una ba!”, e greu de băgat mâna în foc. În rest, derbiul moldovenesc de la Botoșani stârnește ca de obicei pasiuni, Hermannstadt ar vrea să-și consolideze speranțele de play-off pe terenul necăjiților din Voluntari, iar Dunărea Călărași încearcă să rememoreze gustul uitat al victoriilor.

Programul etapei a XVIII-a

Marți:  FC Voluntari – FC Hermannstadt (ora 17:30, în tur, 0-4); Dinamo-CFR Cluj (20:00, 1-3).

Miercuri: Gaz Metan Mediaș - FC Viitorul (17:30, 0-2); Sepsi Sfântu Gheorghe – FCSB (20:00, (0-2).

Joi: Dunărea Călărași – Astra Giurgiu (14:00, 1-1), FC Botoșani – Politehnica Iași (17:00, 1-2); Concordia Chiajna – CSU Craiova (20:00, 1-0).

Partidele pot fi urmărite pe canalele LOOK, DIGI și TELEKOM.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.