Sport

Eșec umilitor la Singapore

Ziarul de Vrancea
25 oct 2017 643 vizualizări

După Elina Svitolina,  Caroline Wozniacki a snopit-o și pe Simona Halep în Grupa Roșie a Turneului Campioanelor de la Singapore *  ea va întâlni în ultimul meci pe ucraineanca Svitolina, care nu are nicio victorie în grupă

Decepție cruntă, ieri, la Singapore, pentru fanii Simonei Halep, mai ales pentru cei prezenți în orașul-stat extrem oriental, pentru a o sprijini pe cea mai bună jucătoare română a momentului. În fața unei adversare aflată într-o formă excepțională, Caroline Wozniacki, Simona a fost de nerecunoscut, iar daneza a pus semnul egal între liderul mondial și ucraineanca Elina Svitolina. O singură diferență simetrică: dacă Elina a cedat luni cu 2-6, 0-6, Simona a făcut-o cu 0-6, 2-6.  Grăbită și neinspirată, Simona Halep a lăsat o impresie de blocaj total, cum a mai făcut-o de câteva ori în acest sezon. Foarte mobilă, cu o defensivă aproape impenetrabilă, daneza a servit impecabil, a punctat mult cu lovitură de dreapta în lungul liniei și a "mixat" cu succes mingile înălțate către terenul advers cu cele trimise în forță sau scurt. Simona Halep nu a mai fost susținută de serviciu ca în partida cu Caroline Garcia și nu a mai fost atât de dispusă la efort. Ea a greșit extrem de mult și nici sfaturile antrenorului Darren Cahill, care a intervenit de două ori, nu au ajutat-o.   Setul I a fost fără istoric, Wozniacki conducând după 15 minute cu 4-0, cu două break-uri.  Românca a avut prima minge de game la 0-5, a ratat-o, iar adversara ei a pus capăt setului, cu 6-0, după 24 de minute. După un al șaptelea ghem consecutiv câștigat de Wozniacki, Halep a început să-i pună ceva probleme rivalei. Mai agresivă și pe fondul unei ușoare scăderi în joc a danezei, sportiva de pe locul 1 WTA a egalat cu un joc alb, dar și-a pierdut serviciul la 1-2. Din nefericire, nivelul greșelilor neforțate ale Simonei Halep a rămas ridicat, astfel că nu a mai putut trece pe tabelă decât un game în dreptul ei. Cu 6-2, după 63 de minute de joc, Wozniacki se instalează confortabil la conducerea Grupei Roșii, fiind aproape sigur în semifinale. 

Am ratat prea multe lovituri ca să câștig un meci. În setul doi am simțit că pot reveni, dar era prea târziu. Nu am simțit mingea și am simțit terenul puțin lent. Caroline a jucat bine, iar eu am ratat prea mult. Dacă puteam ține mingea în teren ar fi fost mult mai bine. Poate nu am încercat suficient pentru a ține mingea pe teren, am încercat, m-am luptat, nu am renunțat, dar nu am simțit mingea", a spus Halep în conferința de presă de după meci. Ea a precizat că nu se gândește la șansele de calificare în faza următoare, ci doar să joace mai bine: "Nu mă gândesc la calificare, ci la a juca mai bine decât azi, categoric. Mă gândesc doar să uit de ce a fost și să joc mai bine data viitoare. Am servit destul de bine, am returnat OK însă în timpul punctelor am ratat prea mult. Data viitoare va trebui să mă calmez, să țin mingea în joc și să o fac pe adversară să alerge". La rândul ei, Caroline Wozniacki a menționat că nu se aștepta să se impună atât de categoric. "Am jucat foarte bine și am avut agresivitate pe tot parcursul meciului. Nu mă așteptam să conduc la o astfel de diferență în primul set și începusem să mă gândesc: «Ce se întâmplă? Chiar joc atât de bine?». Nu este totul ușor când joci cu numărul 1, dar cred că am jucat foarte bine și am fost agresivă atunci când a fost necesar. Am jucat foarte bine în ambele meciuri, la un nivel foarte bun, și probabil a fost frustrant pentru celelalte fete", a spus daneza.

În celălalt meci al grupei, Caroline Garcia a învins-o după două ore și 44 de minute pe ucraineanca Elina Svitolina, scor 6-7, 6-3, 7-5. Franțuzoaica a pierdut primul set, dar putea să-l câștige în tie-break-ul în care a condus cu 4-1 și 5-2, dar a pierdut cu 5-7. Ea a câștigat setul secund, iar în decisiv a avut puterea de a reveni de la 0-2 și 3-5, câștigând ultimele patru jocuri ale partidei. Reamintim, că în primele meciuri Wozniacki a trecut cu 6-2, 6-0 de Svitolina, iar Halep a învins-o cu 6-4, 6-2 pe Caroline Garcia.  Vineri se vor disputa meciurile Halep – Svitolina și Garcia – Wozniacki. Fanii tenisului și ai Simonei în special fac calcule care, deocamdată nu-și au rostul. Se merge pe ideea că românca s-ar putea califica în anumite condiții, chiar și în cazul unei înfrângeri în trei seturi, dar se uită că ea poate rata calificarea, chiar și dacă o bate pe Elina.

* Marius Copil (78 ATP) s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului challenger de la Brest (Franța), dotat cu premii de 106.000 de euro. Copil a trecut în optimi de italianul Luca Vanni (156), scor 7-6 (2), 6-1, după o oră și 37 de minute.  În sferturi, Copil va juca în compania învingătorului din meciul dintre Ugo Humbert (Franța) și Matteo Berrettini (Italia)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.