Sport

Eroul de la München s-a stins

Ziarul de Vrancea
15 feb 2020 881 vizualizări

Miraculosul portar Harry Greg, care a salvat viața lui Bobby Charlton în 1958 nu mai este

Fostul fotbalist Harry Gregg, supranumit “eroul de la München” după tragedia aviatică din 1958, el salvând atunci câțiva pasageri, a încetat din viață, la vârsta de 87 de ani. La accidentul aviatic din 1958, soldat cu 23 de morți (jucători ai Manchester United, membri ai stafului clubului, membri ai echipajului avionului și ziariști), Gregg,care semnase cu United de doar două luni, a reușit să salveze câteva persoane: pe Vera Lukic, soția însărcinată a unui diplomat iugoslav, pe fiica acesteia Vesna, dar și pe Bobby Charlton, Dennis Viollet, Matt Busby și Jackie Blanchflower. Harry Gregg a făcut parte în urmă cu mai multe decenii din echipa lui Matt Busby de tineri jucători talentați, supranumită “Busby Babes”, scrie bbc.com. El a fost achiziționat de United în decembrie 1957 cu 23.000 de lire sterline, o sumă record în acel moment pentru un portar. La 6 februarie 1958, avionul care transporta echipa de la Belgrad s-a prăbușit la München, unde făcuse o escală. Două săptămâni mai târziu, Manchester United, cu Gregg în poartă, a eliminat Sheffield Wednesday din Cupa Angliei. Gregg a jucat pentru Manchester United în perioada 1957-1966. La finalul carierei de fotbalist, el a fost legitimat la Stoke City (1966-1967). “Eroul de la München” a făcut parte și din naționala Irlandei de Nord (25 de meciuri în perioada 1954-1964).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.