Sport

Eric, mai proaspăt decât crema

Ziarul de Vrancea
10 sep 2017 504 vizualizări

în timp ce Alibec și Budescu au decepționat, bătrânul brazilian de la Viitorul a adus victoria campioanei în fața vicecampioanei

FC Botoșani – Astra Giurgiu 1-3 (1-1). Buș (’30) / Moise (’44, Belu (’71), Balaure (’86). Prima înfrângere a echipei moldovene pe teren propriu din acest campionat și, totodată, ilustrarea faptului că “Astra moare, dar nu se predă”. Parcă ceva din spiritul de învingător al lui Șumudică s-a translat și la noua echipă condusă de Edi Iordănescu. Cât despre botoșeneni, par să aibă probleme cu apărarea din moment ce Costel Enache improvizează mereu.

* Juventus București – CSM Politehnica Iași 2-2 (1-1). Dzalamidze (‘3), Măzărache (’33) / Benga (’18 – autogol), Cristea (’27). O primă repriză agreabilă care a dovedit două lucruri: că ambele echipe stau foarte prost cu apărarea și că în atac ieșenii sunt superiori, însă risipitori. Deși fundașul Ștefan a ratat o ocazie imensă de 2-0, se poate spune că care au pierdut două puncte sunt mai degrabă oaspeții.

* FC Viitorul – FCSB 1-0 (1-0). Eric (’31). Mijlocașul brazilian a adus, cu o execuție măiastră, victoria echipei gazdă în fața celei care i-a luat toată crema din curte. S-a văzut că Viitorul are un antrenor-constructor care își reface pepiniera din mers, spre deosebire de FCSB, care are antrenor-patron. Asta a fost și diferența. Spre final, Viitorul și-a apărat avantajul, dar a și ratat prin tinerelul Drăguș două ocazii cât roata carului. În timp ce la FCSB, mult-ceruții-cu-pumnul-în-masă-la-națională  au deziluzionat. Budescu s-a remarcat la capitolul “cerșit penalty”, iar Alibec la capitolul “plimbare în teren”. Oare TAS va omologa rezultatul?

* Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari 0-3 (0-0). Tudorie (’63, ’85, ’90). Aurelolată de victoria de la Iași, Sepsi a pierdut la un scor mai sever decât realitățile din terenul de la Brașov, dacă ținem cont de ratările gazdelor din prima repriză. După pauză, suporterii covăsneni l-au acuzat pe arbitrul Sebastian Colțescu pentru eliminarea lui Dima (’50 – roșu direct!), considerând și că primul gol a fost din ofsaid. Reluările TV par a-i da dreptate arbitrului.

Aseară s-a mai disputat derbiul etapei, CFR Cluj – CSU Craiova. Azi se joacă meciurile Gaz Metan Mediaș - Concordia Chiajna (ora 18:00) și Dinamo – Poli Timișoara (20:30).

Etapa viitoare (15-18 septembrie): Juventus București – FC Botoșani, CSM Poli Iași – FC Voluntari (vineri); ACS Poli Timișoara – Sepsi Sfântu Gheorghe, CSU Craiova – Dinamo (sâmbătă), Concordia Chiajna – CFR Cluj, FCSB – Gaz Metan Mediaș (duminică), Astra Giurgiu – FC Viitorul (luni).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.