Sport

Emma Răducanu este revelația anului

Ziarul de Vrancea
7 dec 2021 719 vizualizări

Au fost anunțate premiile WTA * Ashleigh Barty este din nou pe primul loc

Britanica Emma Răducanu, câștigătoare în urmă cu câteva luni la US Open, a fost desemnată revelația anului 2021 de către WTA, asociația care gestionează circuitul profesionist feminin de tenis, în timp ce australianca Ashleigh Barty, liderul mondial, a primit pentru a doua oară distincția de cea mai bună jucătoare a anului, a anunțat ieri, WTA. Emma Răducanu, în vârstă de 19 ani, al cărei tată este român, a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câștigat un turneu Grand Slam, cel de la Flushing Meadows din luna septembrie. Emma a fost prima jucătoare din Regatul Unit câștigătoare a unui turneu de Mare Șlem în ultimii 44 de ani. După succesul ei de la US Open, Răducanu a dezamăgit la următoarele turnee, fiind eliminată la Indian Wells în turul II, la Cluj în sferturi și la Linz în primul tur. Britanica este acum pe locul 19 în clasamentul WTA.

Barty, care a mai obținut această distincție în 2019, a câștigat cinci titluri în acest an, printre care al doilea său turneu de Grand Slam la Wimbledon, unde a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia). De asemenea, ea și-a apărat titlul la Miami și a triumfat la Melbourne, Stuttgart și Cincinnati, încheind pentru al treilea an la rând pe prima poziție a ierarhiei WTA.

Barbora Krejcikova (Cehia) a fost desemnată jucătoarea care a progresat cel mai mult, ea impunându-se în acest an la Roland Garros. Krejcikova a fost premiată și pentru că a alcătuit cea mai bună pereche la dublu în acest sezon alături de compatrioata sa Katerina Siniakova. Ele au mai obținut această distincție în 2018. Spaniola Carla Suarez a fost nominalizată la capitolul revenirea anului. În luna septembrie a anului trecut, Suarez a dezvăluit că a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin (un tip de cancer) în fază incipientă și a urmat chimioterapie timp de șase luni. Ea a revenit la Roland Garros în luna iunie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.