Sport

Emma bate crema

Ziarul de Vrancea
6 sep 2021 644 vizualizări

*britanica Răducanu a învins-o și pe Shelby Rogers la US Open și o așteaptă pe Belinda Bencic în sferturi

Jucătoarea britanică Emma Răducanu (150 WTA) venită din calificări, a reușit să acceadă în sferturile de finală ale US Open, după ce a învins-o clar în optimi, cu scorul de 6-2, 6-1 (66 de minute), pe americanca Shleby Rogers (43 WTA) după ce, în turul anterior, Rogers o eliminase pe australianca Ashleigh Barty, lider mondial.

Tânăra jucătoare britanică, născută în Canada din tată român și mamă chinezoaică va evolua în sferturi cu jucătoarea elvețiană Belinda Bencic, care a depășit-o, în optimi, cu scorul de 7-6, 6-3, pe poloneza Iga Swiatek (8). Emma a reușit o performanță istorică. Ea a este doar a treia jucătoare din Era Open care ajunge în sferturi din calificări la US open. De remarcat că toate cele șapte meciuri juate până acum la openul american de Răducanu au fost câștigate de ea în două seturi, niciunul la tie-break, iar pe tabloul principal a cedat 15 game-uri în patru partide. Emma este la doar a doua prezență pe tabloul principal al unui turneu de GS, după ce la Wimbledon a atins faza optimilor de finală. Cealaltă sportivă de origine română, prezentă în optimi, canadianca Bianca Andreescu (7 WTA), a pierdut dramatic cu 7-6, 6-7, 3-6 după trei ore și jumătate, Bianca suferind în finalul setului decisiv din cauza unei accidentări la coapsă.

În sferturi, Sakkari va evolua contra sportivei cehe Karolina Pliskova (4 WTA), care a dispus de rusoaica Anastasia Pavliucenkova, scor 7-5, 6-4. Celelalte două sferturi sunt: Elina Svitolina (Ucraina) – Leyla Fernandez (Canada) și Barbora Krejcikova (Cehia) –Arîna Sabalenka (Belarus).

La dublu feminin, perechea română Monica Niculescu/Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi, după ce a trecut cu scorul de 6-1, 4-6, 6-2, de cuplul Erin Routlife (Noua Zeelandă)/Leylah Fernandez (Canada). Moni și Gabi vor juca în sferturi cu echipa Alexa Guarachi/Desirae Krawczyk (Chile/SUA), care au învins în optimi cuplul Nadia Kicenok (Raluca Olaru (Ucraina/Romțnia, scor 3-6, 2-6.

................

Rezultate din optimile turneului masculin: Alexander Zverev (Germania)-Jannik Siner (Italia) 6-4, 6-4, 7-6; Lloyd Harris (Africa de Sud) – Reilly Opelka (SUA) 6-7, 6-4, 6-1, 6-1; Matteo Berettini (Italia) – Oscar Otte (Germania) 6-4, 3-6,6-3,6-2; Novak Djokovic (Serbia) –Jenson Brooksby (SUA)1-6, 6-3, 6-2, 6-2. Programul sferturilor: Botic van de Zandschulp (Olanda) – Daniil Medvedev (Rusia), Felix Auger-Aliassime (Canada) –Carlos Alcaraz (Spania), Zverev – Harris, Djokovic – Berrettini.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.