Sport

Elevii-piloţi de la CES Adjud au participat la Concursul de Karting ,,CUPA BRĂILEI” la Pista Speed Park de la  Bacău

Ziarul de Vrancea
24 iun 2022 1202 vizualizări

Elevii-piloţi de la Clubul Elevilor Sportivi Adjud au participat la Concursul de Karting ,,CUPA BRĂILEI” la Pista Speed Park de la  Bacău.

 Un echipaj de elevi-piloți de la  cercul de karting  al Clubului Elevilor Sportivi Adjud, coordonat de prof. dr. ing. Petre Valea, în perioada 18 – 19 iunie 2022,  au participat  la Concursul  Naţional de Karting  ,,Cupa Brăilei’’,  organizat de Palatul Copiilor  Brăila, coordonator prof. ing. George Prisecaru. 

La categoriile de elevi-piloți: Bambinii, Puffo, Mini şi Cadet de la cercul de karting din Adjud au participat elevii: Doltu Eduard, Doltu Bogdan, Grigore Flavius, Sava Mihail şi  Popa Mihai. Echipajul din Adjud a obţinut locul III în clasamentul general. S-au evidentiat elevii-piloţi Doltu Eduard locul I la categoria Bambinii  şi Grigore Flavius  la categoria Puffo.  Mențiuni au obținut  elevii Popa Mihai și Sava Mihail.

Foto: Petre Valea ,,Premiere categoria Bambinii”

Competiţia  ,,Cupa Brăilei’’ a aliniat la start echipaje din Argeş, Brăila, Buzău, Bucureşti, Hunedoara, Ialomița, Iaşi, Suceava, Neamţ,  Satu Mare, Vaslui și Vrancea. Concursul s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 5-16 ani care frecventează cursurile cercurilor de karting de la Palatele şi Cluburile Copiilor. Acesta s-a desfăşurat pe  pista SPEED PARK Bacău fiind singura pistă de karting omologată din estul ţării.

Proba de viteză pe circuit s-a desfasurat pe categorii de piloți și motorizări de kart contra cronometru. În cadrul festivității de premiere s-au acordat diplome, cupe și medalii de către organizatorii de la Palatul Copiilor Brăila.

,,Scopul  acestei concurs a fost de a preveni accidentele rutiere cu victime din rândul copiilor şi elevilor,  prin formarea de abilităţi, competenţe,  precum şi a unui comportament  preventiv, responsabil în calitate de pietoni, biciclişti, ATV-vişti, motociclişti şi viitori automobilişti participanţi la traficul rutier. Concursul  de Karting s-a dorit a fi o competiție de promovare a micilor piloți de karting o simulare la scară redusă a probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere de mai târziu.’’

Foto: Petre Valea ,,START în pregrilă”

Foto: Petre Valea ,,Pe circuit”

Conducător cerc karting,

prof. dr. ing. Petre Valea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.