Sport

Elefanții bursucului

Ziarul de Vrancea
8 iul 2019 672 vizualizări

FC Astana – CFR Cluj 1-0 (0-0), în turul I preliminar al Ligii Campionilor, manșa tur

Astana: Eric – Rukavina, Postnikov, Simunovic, Beisebekov – Logvinenko – Tomasov ('58 – Janga), Maevski, Sigurjonsson, Murtazaev ('84 – Mubele) – Rotariu. Antrenor: Roman Grîgorciuk

CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Bordeianu ('90Â1 – Aurelio), Hoban ('76 – Rondon), Culio – Deac, Omrani, Păun ('65 – Mailat). Antrenor: Dan Petrescu.

1-0, min. 69: Postnikov șutează în plasă cu toată opoziția lui Arlauskis, după un corner și o deviere nefericită a lui Vinicius.

Cartonașe galbene: Postnikov / Camora

Arbitru: Lawrence Visser.

Dan Petrescu, antrenorul campionilor, primit ca un Mesia pe dealul Gruia, are două idei fixe, extrase din tradiția populară: 1). Cine n-are bătrâni să-i cumpere; 2). Prudența e mama înțelepciunii. Scăpat de blestemata regulă U21 impusă de FRF, „Bursucul”a jucat la Astana cu șase titulari peste 36 de ani, și fiindcă am pomenit și de „cumpărături”, temerarul antrenor a introdus în repriza secundă și două dintre achizițiile făcute în vacanță, Rondon (33 de ani) și Aurelio (30). Asta într-un meci disputat la mare distanță de casă, după un drum lung, cu un teren sintetic care te face la 26 de grade să te simți ca la 35 și în fața unei echipe foarte greu de învins pe teren propriu. Să ne mai mirăm de faptul că fotbaliștii clujeni, care au început promițător partida de la Nur-Sultan, au terminat în genunchi, mai ales după golul primit în min. 64, după o eroare gravă a lui Vinicius, jucător de 34 de ani. Să mai spunem că nou introdusul Sebastian Mailat (jucător de 21 de ani pe care Dan Petrescu vrea să-l împrumute, la Iași la Mediaș nu contează) a mai încercat să-și mai învioreze colegii pe final, dar s-a înecat și el pe final într-o mare de neputință? Cât a mers, cât au ținut curelele și plămânii, „elefanții bursucului” au dat tonul la cântec. Cel mai vârstnic, Ovidiu Hoban, a trimis primul șut spre poartă, Culio a avut o ocazie imensă în minutul 11 și a scos o lovitură liberă excelentă, de care și-a bătut joc Bordeianu.

Cât a mers jocul s-au mai irosit câteva ocazii, la pupitru apărând mai junele Omrani, iar apoi Astana a pus stăpânire pe joc. O echipă plină de bani, dar nu și de vedete, omul orchestră de acolo fiind românul Rotariu, care a făcut de toate. De fapt el ar fi meritat golul al doilea al kazahilor în min. 85, cu un șut excelent, respins de excelentul Arlauskis în corner. CFR va juca miercurea viitoare returul cu asiaticii în nocturnă, la o oră atipică pentru adversari, au șanse de calificare, însă Dan Petrescu trebuie să schimbe total aspectul jocului clujean. Sau poate încă mai visează să antreneze Chelsea?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.