Sport

Egan a pogorât pe pământ

Ziarul de Vrancea
25 mai 2021 656 vizualizări

Dan Martin a câștigat etapa de ieri din Turul Italiei cu o evadare solitară *liderul Bernal a fost suprins de  atacul lui Simon Yates și a pierdut aproape un minut la general în urma englezului

Etapa de ieri din Turul Italiei, a XVII-a a avut parte de o evadare consistentă numeric, dar tardivă, controlată de pluton. Pe ultima cățărare a zilei, grupul fruntaș s-a rărit,din 19 rutieri rămânând doar șase, care mai păstrau circa 90 de secunde avans. Cu un pluton conștient că îi poate mânca fripți pe fugari oricum, irlandezul Daniel Martin de la Israel Start-Up Nation a suprins pe toată lumea. Dan a mers într-un ritm excelent, profitând și de acalmia din spate, și a trecut de unul singur linia de sosire. Prin aceasta, Martin intră în grupul select al cicliștilor care au reușit victorii de etapă în toate cele trei mari tururi. El avea câte două victorii în Turul Franței și în Vuelta, dar nu reușise până azi să triumfe în Giro.

Mai interesantă a fost lupta favoriților din pluton. Cu peste patru minute la general în urma liderului Egan Bernal, Simon Yates a atacat  cu doi kilometri înainte de final și doar Joao Almeida a avut răspuns, îndrăzneala britanicului  electrizându-l pe marele Bernal căruia i se pregăteau încă de pe acum focuri de artificii.

Neobositul portughez a terminat etapa pe locul II, iar Yates a urcat pe locul III, ecartul față de lider scăzând cu 53 de secunde. Bernal, ”cărat” pe finiș de coechiperul său, Dani Martinez, a încheiat etapa pe locul VII.

Oricum, mai sunt două etape cu finiș în cățărare ceea ce înseamnă că ”Il Giro” se mai joacă.

Clasamentul etapei: 1. Daniel Martin (Israel Start-Up Nation); 2.Joao Almeida (Deceuninck) – la 0,13; 3.Simon Yates (BikeExchange ) – la 0,30;4.Diego Ulissi (UAE) –la 1:20; 5.Damiano Caruso (Bahrain V.)  -la 1,20; 6.Daniel Martinez (Ineos) – la 1,23

Clasamentul general (după 17 etape): 1.Egan Bernal (Ineos); 2.Damiano Caruso – la 2:21; 3.Simon Yates – la 3:23; 4.Aleksandr Vlasov (Astana) – la 6:03; 5.Hugh Carthy (Educațion Nippo) – la 6:09; 6.Romain  Bardet (DSM) – la 6:31.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.