Sport

Echipajul de karting de la Clubul Copiilor Adjud la ”Cupa Pietricica”

Ziarul de Vrancea
2 iul 2018 1758 vizualizări

Simfonia motoarelor la poalele  Pietricicăi din Piatra Neamț.Echipajul de karting de la Clubul Copiilor Adjud a participat la Concursul de Educație Rutieră și Karting ,,Cupa Pietricica’’,  organizat de Palatul Copiilor Piatra Neamț pe pista amenajată la Sala Polivalenta din localitate.

În perioada 27-28 iunie, 2018,   echipajul de karting de la Palatul Copiilor Focșani –Clubul Copiilor  Adjud,  coordonat de prof.ing. Petre Valea,  a participat la Concursul Național de Educație Rutieră și Karting ’’CUPA PIETRICICA’’, ediția a III-a, organizat de Palatul Copiilor Piatra Neamț, inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale (CAEN),  2018, domeniul tehnic, poziția 175.

Competiția s-a adresat  atât copiilor care frecventează cercurile de educație rutieră și karting din palatele și cluburile copiilor cât și celor din școli care au participat numai la secțiunea educație rutieră (traseul de  îndemânare biciclete în poligon și proba teroretică pe bază de chestionar cu întrebări specifice circulației rutiere).

Acțiunea a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cu victime în rândul copiilor prin formarea și exersarea abilităților, competențelor, comportamentului rutier responsabil, în calitate de pietoni, conducători de vehicule (bicicliști) și viitori automobiliști.

 În cadrul competiției s-au aliniat la start 10 echipaje  de karting de la Cluburile și Palatele Copiilor din județele: Bacău, Brăila, Gorj, Hunedoara, Iași, Neamț, Vaslui și Vrancea.

Concursul Național ,,Cupa Pietricica’’ a avut următoarele probe :

probă teoretică (teste de circulație rutieră) și proba practică: viteză kart pe circuit individual contra cronometreu; îndemânare kart, individual contracronometru precum și proba de îndemânare bicicletă în parcul școală special amenajat în centrul orașului lângă Turnul lui Ștefan cel Mare.

Echipajului de karting de la Clubul Copiilor Adjud a fost format din următorii elevi:

Grigore Petrut, clasa Promo Bambini de la Gradinița  nr. 1 ; Grigore Flavius, clasa Puffo Junior de la Școala Gimnazială ,,Mareșal Al. Averescu’’; Apetrei Mihai, clasa Puffo Senior de la Școala Gimnazială,,Mihail Armencea’’; Mitrofan Cezar, clasa Mini de la Colegiul Național ,,Emil Botta’’; Rotaru Onisim, clasa Cadet de la Școala Gimnazială ,,Mihail Armencea’’.

Toți participanții la concurs  de la Clubul Copiilor Adjud au obținut medalii și diplome, iar  echipajul  de karting a obținut cupa competiției. În concurs,  la proba practică de îndemânare şi viteză karting,   s-au remarcat  elevii: Mitrofan Cezar (două locuri I),  Grigore Flavius (două locuri II), Apetrei Mihai (două locuri II) și Rotaru Onisim (un loc II).

,,Mulțumim, conducerii Inspectoratului Școlar Județean Vrancea și Palatului Copiilor Focșani pentru sprijinul acordat  echipajului de karting de la Clubul Copiilor Adjud pentru deplasarea la  Concursul Național ,,Cupa Pietricica” ediția a III-a desfășurat la  Piatra Neamț.  Palatul Copiilor Focșani-Clubul Copiilor Adjud va organiza Concursul Interjudețean de Educație Rutieră și Karting ,,Marele Premiu al Vrancei’’, inclus în CAERI,  2018,  la Adjud, în luna octombrie. Invităm cu această ocazie potențialii sponsori,  să sprijine logistic şi material  organizarea și derularea competiției ,,Marele Premiu al Vrancei 2018’’, a declarat prof.ing.Petre Valea.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.