Sport

Echipaj românesc 6+1 la Roland Garros

Ziarul de Vrancea
28 mai 2017 533 vizualizări
Jana Cepelova are șanse puține să reediteze rezultatul de acum doi ani
Jana Cepelova are șanse puține să reediteze rezultatul de acum doi ani

Cu Ana Bogdan și Marius Copil, care au trecut cu bine de calificări, România va fi reprezentată de șase fete și un băiat în probele de simplu la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului * Sorana Cîrstea s-a oprit în semifinale la Nürnberg

Punct ochit, punct lovit în calificările turneului de la Roland Garros. Ambii jucători români au reușit să se califice pe tabloul principal, câștigând partidele din ultimul tur disputate ieri în capitala Franței. Marius Copil (93 ATP) a avut mult de furcă împotriva jucătorului german Peter Gojowczyk (141), un jucător mult mai bine clasat cu trei ani în urmă. Copil a câștigat în două ore și 35 de minute, cu 6-4, 6-7, 7-6. Copil și-a făcut singur viața grea în unele momente, dar mai ales în tie-break-uri. În setul al doilea a condus cu 3-1, dar a pierdut cu 5-7. În actul adițional decisiv a început și mai bine, a condus cu 4-0, dar neamțul cu rădăcini poloneze, născut la Dachau, a revenit și Copil s-a impus cu 9-7, la a treia minge de meci. Și Ana Bogdan a avut o adversară care caută revenirea în prima sută a clasamentului, dar tânăra sportivă română (106 WTA) n-a stat prea mult la discuții cu franțuzoaica Virginie Razzano (276). 63 de minute i-au trebuit Anei pentru a o învinge pe Razzano cu 6-1, 6-0.

Marius Copil va fi singurul român calificat pe tabloul principal masculin, iar Ana Bogdan se va alătura celor cinci jucătoare române admise direct, conform topurilor din aprilie: Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu, Sorana Cârstea și Patricia Țig, care revine după o perioadă de indisponibilitate. Simona Halep (4 WTA) se va întâlni în primul meci cu jucătoarea slovacă de 23 de ani, Jana Cepelova (88 WTA). Simona are o amintire neplăcută cu Cepelova, chiar de la Roland Garros, acum doi ani fiind învinsă chiar din primul tur cu 7-5, 4-6, 3-6. Anterior, Simona o învinsese pe Jana în 2014, la US Open cu 6-2, 6-1 în turul I. În caz de victorie, Simona se va confrunta cu învingătoarea partidei dintre chinezoaica Duan Yingying și germana Tatjana Maria. Pe traseul Simonei pot apărea rusoaica Elena Vesnina sau recenta sa învingătoare, Elina Svitolina. Irina Begu (44) se va confrunta cu jucătoarea columbiană Mariana Duque (114). Irina s-a confruntat cu jucătoarea sud-americană de 27 de ani în 2011, chiar pe teren columbian, la Cali, când a câștigat cu 6-1, 6-0 în primul tur. Sorana Cîrstea are o adversară puternică și experimentată, chinezoaica Peng Shuai (39 WTA). Asiatica de 31 de ani a câștigat singurul lor duel, în 2010, în primul tur la Hobart, cu 6-1, 6-4. Patricia Țig (119) va juca împotriva rusoaicei Anastasia Pavliucenkova (17 WTA) și pornește cu șansa a doua. Toate acestei patru jucătoare se află pe jumătatea de tablou condusă de Karolina Pliskova. Singura care face “opinie separată” este Monica Niculescu (53 WTA), aflată pe partea germanei Angelique Kerber. Și Monica va avea o adversară dârză, estona Anett Kontaveit (52). În privința Anei Bogdan și a lui Marius Copil, ei își vor afla soarta, probabil, astăzi.

* Sorana Cîrstea a ajuns până în semifinalele turneului de la Nürnberg. Ea a trebuit să joace vineri seară un meci greu cu kazaha Iulia Putințeva, clasată pe locul 28. Sorana a câștigat primul set cu 6-3, Putințeva pe cel de-al doilea la același scor. În setul decisiv, jucătoarea slavă a avut o comportare lipsită de fair-play, s-a certat cu arbitrii a rupt rachete, s-a odihnit vreo zece minute, și-a luat și pauză medicală, totul sub ochii îngăduitori ai arbitrilor. În orice caz, întunericul a domolit-o pe nărăvașa Iușa la 4-4. Meciul s-a reluat ieri și Sorana a câștigat repede cele două game-uri de care avea nevoie. Tot ieri, ea a trebuit să joace și semifinala cu o jucătoare mai slab clasată, Barbora Krejicikova (254, venită din calificări). Sorana pierdut primul set cu 4-6, l-a câștigat pe cel de-al doilea la același scor, dar a cedat total în setul decisiv, scor 0-6. Krejcikova se va întâlni în finală cu olandeza Kiki Bertens, care a beneficiat de abandonul japonezei Misaki Doi la scorul de 6-2, 0-1.

* Alte semifinale: Strasbourg (WTA): Daria Gavrilova (Australia) – Caroline Garcia (Franța) 6-4, 6-2; Samantha Stosur (Australia) – Peng Shuai (China) 7-5, 6-4; Geneva (ATP): Mischa Zverev (Germania) – Kei Nishikori (Japonia) 6-4, 3-6, 6-3; Stanislaw Wawrinka (Elveția) – Andrei Kuznețov (Rusia) 6-3, 7-6; Lyon (ATP): Jo-Wilfried Tsonga (Franța) – Nikoloz Basilașvili (Georgia) 6-2, 3-6, 6-1; Tomas Berdych (Cehia) – Milos Raonic (Canada) 7-6, 7-6.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.