Sport

Stafful echipei de handbal masculin seniori,CSM Focșani 2007 și-a stabilit programul jocurilor de pregătire pentru noul sezon competițional

Ziarul de Vrancea
4 iul 2018 1029 vizualizări

Așa cum Ziarul de Vrancea a anunțat Echipa de handbal masculin CSM Focșani 2007 va juca primul meci al noului sezon în deplasare la Făgăraș. Acesta ar trebui să aibă loc,în  5 septembrie 2018, conform programului competițional al sezonului 2018/2019, al Ligii Naționale de Handbal Masculin(LNMH),stabilit ,la sediul Federației Române de Handbal,încă de pe 28.06.2018. 

Până la data debutului oficial în noul sezon competițional , echipele au început să își organizeze programul de pregătire în așa fel încât startul să-i găsească în formă sportivă optimă.Conform site-ului csmfocsani2007.ro,conducere tehnică a  echipei de handbal masculin  seniori a Focșaniului a stabilit programul jocurilor amicale din perioada meționată de pregătire.Astfel în zilele de 3 și 4 august,2018, formația focșăneană va juca la Călărași, cu AHC Dunărea.Apoi în zilele de 10 și 11 august,2018 la Focșani urmează să vină pentru a disputa două meciuri cu formația noastră, campioana,sezonului 2017/2018  .a handbal masculin seniori,echipa Dinamo București.Partidele ar urma să aibă  loc în sala polivalentă din Focșani, la ora 18:00, în prima zi și la 11:00 în ziua a doua.Urmează în continuarea programului de pregătire  ca în perioada 17-19 august, în aceaiși sală lolivalentă din Focșani să aibă loc  un turneu.În care, alături de echipa gazdă, vor evolua alte trei formații de Ligă Națională. Programul meciurilor de pregătire al echipa de handbal masculin  seniori  CSM Focșani 2007 va fi încheiat,conform aceleiași surse, într-un turneu la Turda, în zilele de 24 și 25 august,2018.

 

Prima etapă a noii ediții de campionat este programată pe data de 5 septembrie, turul urmând să se încheie pe data de 5 decembrie. Tot în 2018 se vor desfășura și prima etapă a returului (12 decembrie). Primul meci oficial al Ligii Zimbrilor din anul 2019 va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie, sezonul regulat urmând să se încheie pe 3 aprilie. Primele opt clasate se vor califica în play-off, iar ultimele șase în play-out.

A fost publicat regulamentul de desfășurare al sezonului 2018-2019 al, Ligii Naționale de Handbal 

 

Schimbările importante vin în play-off și play-out. Primele opt clasate vor fi împărțite în două grupe: A (locurile 1, 3, 5, 7) și B (2, 4, 6, 8). În cele două grupe, locurile 1 și 2 vor porni cu 6 puncte, locurile 3 și 4 cu 4 puncte, locurile 5 și 6 cu 2 puncte, iar locurile 7 și 8 cu zero puncte. Fiecare echipă va evolua cu fiecare din grupa sa, câștigătoarele grupelor urmând să evolueze în finala campionatului. Partidele din grupele play-off-ului se vor desfășura pe 6, 17, 20, 24 aprilie și 4, 8 mai. Jocurile finale, pentru locurile 1, 3, 5, 7, se vor desfășura pe 15, 22 și 29 mai.

Partidele decisive se vor disputa pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul regulat.

În play-out, echipele de pe locurile 9-14, vor evolua într-o singură grupă, fără să se mai țină cont de partidele din sezonul regulat, echipele urmând să pornească cu următorul punctaj: locul 9 (5p), locul 10 (4p), locul 11 (3p), locul 12 (2p), locul 13 (1p) și locul 14 (0p).

Faza 16-imilor din Cupa României va avea loc pe data de 17 octombrie, optimile de finală pe data de 8 decembrie, iar „sferturile” pe data de 15 decembrie. Final four-ul Cupei României va avea loc în perioada 9-10 martie, într-o locație care va fi stabilită ulterior.

În sezonul 2018-2019 al Ligii Zimbrilor vor evolua următoarele echipe: Dunărea Călărași, Minaur Baia Mare, Dobrogea Sud Constanța, Steaua București, HC Buzău, Dinamo București, Poli Timișoara, CSU Suceava, CSM Făgăraș, HC Vaslui, CSM București, Potaissa Turda, CSM Focșani și CSM Bacău.-articol preluat de pe site-ul turdanews.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.