Sport

Echipa de handbal masculin CSM Focșani 2007, amendată cu 50000 lei de Federație pentru nerespectarea criteriilor de vârstă în Liga Zimbrilor

Ziarul de Vrancea
13 iun 2021 2063 vizualizări

Echipa de handbal masculin CSM Focșani 2007 a fost amendată cu 50000 lei pentru că nu a respectat în campionat și la Cupa României obligația folosirii cel puțin al unui jucător senior de cetățenie română sub 21 ani, în medie 10 minute pe meci și cel puțin al unui jucător senior de cetățenie română sub 23 ani, care va trebui să evolueze în medie 30 minute/meci.

Mai pe înțelesul celor nefamiliarizați cu regulamentele, Federației Române de Handbal ( FRH),  conducerea echipei CSM Focșani 2007 a fost amendată pentru lipsa preocupării de a promova și forma tineri handbaliști în campionat și Cupa României. Curios este că echipa focșăneană a fost singura din Liga Națională Masculină de Handbal sancționată pentru o astfel de abatere. Abaterea este cu atât mai surprinzătoare cu cât echipa de handbal juniori I CSM Focșani 2007 s-a dovedit a fi una performantă, ea ocupând locul 5 la recentul turneu final de la Cluj Napoca.

Amenzi de 70.000 de lei pentru nerespectarea criteriilor de vârstă în Liga Zimbrilor și Divizia A masculină

În ședința de marți, 8 iunie, Comisia Centrală de Disciplină din cadrul FRH a ratificat două decizii ale Comisiei Centrale de Competiții, prin care cluburile CSM Focșani și CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu sunt amendate cu 50.000, respectiv 20.000 de lei. Iată și motivația apărută pe site-ul federației.

Echipele înscrise în Liga Națională masculin, care participă la competițiile organizate de FRH (Campionat, Cupa României și Super Cupa României) au obligația folosirii cel puțin al unui jucător senior de cetățenie română sub 21 ani, în medie 10 minute pe meci și cel puțin al unui jucător senior de cetățenie română sub 23 ani, care va trebui să evolueze în medie 30 minute/meci.

Media se calculează împărțind numărul total al minutelor jucate de sportivul eligibil într-un sezon competițional la numărul de meciuri disputate al echipei posesoare în Liga Națională, Cupa României și Super Cupa României în sezonul 2020-2021, iar rezultatul trebuie să fie mai mare sau egal cu 10, respectiv 30.

Echipa CSM Focșani 2007

– sportivul Rusu Constantin U21, anul nașterii 2000, minute jucate 301, medie 10,37 minute

– sportivul Cozorici Ovidiu U21, anul nașterii 2000, minute jucate 29, media 1 minut

– sportivul Drăgan Andrei U23, anul nașterii 1999, minute jucate 207, media 7,13 minute

– sportivul Pușcașu Emil U21, anul nașterii 1999, minute jucate 35, media 1,20

Deoarece CSM Focșani 2007 nu a îndeplinit cerința privind timpul de joc conform articol menționat, CCC hotărăște sancționarea echipei cu penalitate 50.000 lei, termen de achitare 10/07/2021, conform art. 63.7 din Regulamentul disciplinar.”

„Echipele de Divizia A cu drept de promovare au obligația folosirii unui jucător senior de cetățenie română sub 21 ani, în medie 30 de minute pe meci și un jucător senior de cetățenie română sub 23 ani care va trebui să evolueze în medie 30 de minute pe meci.

Media se calculează împărțind numărul total al minutelor jucate de sportiv într-un sezon competițional la numărul de meciuri disputate de echipa posesoare din Divizia A sezonul 2020-2021, iar rezultatul trebuie să fie mai mare sau egal cu 30 de minute.

Echipa CSU Constantin Brâncuși Tg. Jiu:

– sportivul Ursu Cătălin: 6,92 minute

– sportivul Nanu Darius: 1,62 minute

– sportivul Dodu Tiberiu: 0,38 minute

– sportivul Ungureanu Ionuț: 19,54 minute

Deoarece echipa CSU Constantin Brâncuși Tg. Jiu nu a îndeplinit cerința privind timpul de joc conform articol menționat, CCC hotărăște sancționarea echipei cu penalitate 20.000 lei, termen de achitare 10/07/2021, conform art. 63.1 din Regulamentul disciplinar.”

Text informații + foto:handbalmania.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.