Sport

Ea e idolul Simonei Halep

Ziarul de Vrancea
12 mai 2020 852 vizualizări

Românca adoră reverul fostului lider mondial Justine Henin

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că belgianca Justine Henin a fost idolul său și că a încercat să o „copieze”, potrivit site-ului WTA. Henin a dominat circuitul WTA la mijlocul anilor 2000, cu elegantul său rever, cu varietatea de lovituri și viteza de deplasare printre atributele care au ajutat-o să câștige șapte titluri de Grand Slam între 2003 și 2007, precum și medalia de aur la JO 2004. Justine Henin a devenit lider mondial în octombrie 2003 și a petrecut 117 săptămâni pe prima poziție a clasamentului WTA, fiind a șaptea într-o ierarhie all-time. Justine Henin a atras atenția Simonei Halep, care era adolescentă atunci. „Este o plăcere să vorbesc cu idolul meu. Când eram mai mică, încercam să o copiez, trebuie să recunosc”, a declarat Halep în cadrul podcastului „Tennis Legends”, al postului Eurosport. Întrebată din ce calități ale jocului belgiencei s-a inspirat, Halep a mărturisit: „Ei bine, totul! În primul rând, suntem de aceeași înălțime și mi-am zis că am șansa să reușesc!. Și lovitura de rever - chiar dacă nu am rever cu o mână -, iubesc backhand-ul Justineil De asemenea, am copiat și mișcarea ei, deoarece a avut mereu picioare puternice și a jucat foarte aproape de linia de fund. Am încercat să copiez asta, dar nu mi-a ieșit perfect, pentru că de multe ori eram mult mai în spatele liniei, dar aveam asta în cap și știam că este cel mai bun lucru de făcut când nu ești foarte înalt”. După ce Henin a fost de acord cu afirmațiile româncei, că ar putea avansa mai mult în teren, Simona Halep a continuat: „Și la fileu, nu? Toată lumea îmi spune! Devin stresată când mă apropii de fileu!”. Simona Halep (29 ani) a cucerit 20 de titluri în cariera sa, inclusiv cele de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), și a petrecut 64 de săptămâni pe primul loc în lume. În prezent, românca se află pe locul al doilea în ierarhia WTA, înghețată după suspendarea turneelor în luna martie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.