Sport

E timpul să te liniștești, Cori!

Ziarul de Vrancea
4 iul 2019 953 vizualizări

Simona Halep întâlnește astăzi, în jur de ora 17:00, pe revelația turneului de la Wimbledon, puștoaica de 15 ani, Cori Gauff, care a eliminat șase jucătoare cu clasament net superior * meciul contează pentru optimile de finală, iar câștigătoarea poate ajunge în sferturi cu chinezoaica Zhang Shuai sau ucraineanca Daiana Iastremska

Simona Halep joacă astăzi meciul din optimile de finală ale turneului de la Wimbledon contra revelației competiției americanca de 15 ani, Cori Gauff, clasată pe poziția 313 în clasamentul WTA. Meciul va avea loc pe terenul numărul 1, după întâlnirea Serena Williams - Carla Suarez, care începe la ora 15.00. Cori a obținut trei succese în calificări jucătoare superior clasate: spaniola Aliona Bolsova (94 WTA, scor 6-3, 6-4), rusoaica Valentina Ivahnenko (250 WTA, 6-2, 6-3) și belgianca Greetje Minnen (129, 6-1, 6-1), apoi, pe tabloul principal a trecut de veterana Venus Williams (44 WTA), scor 6-4, 6-4 și de slovaca Magdalena Rybarikova (139), scor 6-3 6-3. Cinci victorii fără vreun set pierdut, însă în cel de-al șaselea, cu slovena Polona Hercog (60), Cori a fost aproape de „ghilotină”. Totuși, tânăra Cori s-a impus în două ore și 45 de minute cu 3-6, 7-6, 7-5. Hercog a condus cu 5-2, în setul al doilea și a ratat două mingi de meci, una la 5-2 și alta la 5-3. Tânăra jucătoare americană a revenit spectaculos și a reușit să ducă setul în tie-break (9-7!) și meciul în decisiv. Gauff a avut 4-1 în setul al treilea, a fost egalată, apoi a reușit la 6-5 break-ul care a dus-o în în optimi, după două ore și 45 de minute. În seara dinaintea partidei, Gauff a dat online un test la știință, la școala ei din Florida. Ea este prima jucătoare sub 16 ani pe tabloul principal de la Wimbledon, după Laura Robson, în 2009, dar britanica a jucat atunci pe tablou cu wild card.

Simona Halep a trecut, vineri cu scorul de 6-3, 6-1, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 40 WTA, calificându-se în optimile de finală. Simona Halep și-a depășit astfel rezultatul de anul trecut, când a fost eliminată în turul al treilea de Hsieh Su Wei și, deci, poate acumula de-acum puncte. Pentru Cori Gauff, întâlnirea cu Simona Halep, prima adversară de Top 10 din carieră, este o imensă provocare.

Nu au lipsit surprizele nici în ultimele partide din turul III al concursului feminin. Olandeza Kiki Bertens, favorita numărul 4, a fost eliminată de experimentata jucătoare cehă, Barbora Stryova (54 WTA), scor 5-7, 1-6. O altă jucătoare de Top 10, americanca Sloane Stephens (9WTA) a cedat cu 6-3, 4-6, 1-6 în fața Johannei Konta (19), dar victoria acesteia nu este surprinzătoare: britanica se află pe „iarba verde de acasă” și se descurcă foarte bine pe gazon. Alte rezultate din optimi: Petra Kvitova (Cehia) – Magda Linette (Polonia) 6-3, 6-2; Elise Mertens (Belgia) – Wang Qiang (China) 6-2, 6-7, 6-4; Allison Riske (SUA) – Belinda Bencic (Elveția) 4-6, 6-4, 6-4; Carla Suarez (Spania) -Lauren Davis (SUA) 6-3, 6-3; Serena Williams (SUA) – Julia Görges (Germania) 6-3, 6-4; Ashleigh Barty (Australia) – Harriet Dart (Marea Britanie) 6-1, 6-1. Confruntările din optimile de finală sunt următoarele: Barty – Riske, Williams – Suarez, Strycova – Mertens, Konta – Kvitova, Svitolina – Martic, Muchova – Pliskova, Halep – Gauff și Zhang – Iastremska.

În turneul masculin, favoritul nr.2, elvețianul Roger Federer, l-a învins pe francezul Lucas Pouille, , scor 7-5, 6-2, 7-6, și s-a calificat în optimile competiției. Pentru Federer, a fost al 350-lea succes la un turneu de Grand Slam, un record.Celelalte rezultate: Kei Nishikori (Japonia) – Steve Johnson (SUA) 6-4, 6-3, 6-2; Sam Querrey (SUA) -Jack Millman (Australia) 7-6, 7-6, 6-3; Tennys Sandgren (SUA) – Fabio Fognini (Italia) 6-3, 7-6 (14-12!), 6-3; Mihail Kukușkin (Kazahstan) – Jan-Lennard Struff (Germania) 6-3, 7-6, 4-6, 7-5; Matteo Berrettini (Italia) – Diego Schwartzman (Argentina) 6-7, 7-6, 4-6, 7-6, 6-3; Rafael Nadal (Spania) – Jo-Wilfried Tsonga (Franța) 6-2, 6-3, 6-2; Joao Souza (Portugalia) – Daniel Evans (Marea Britanie) 4-6, 6-4, 7-5, 4-6, 6-4. Meciurile din optimi: Djokovic- Humbert, Goffin – Verdasco, Pella – Raonic, Bautista – Paire, Querrey – Sandgren, Sousa – Nadal, Nishikori – Kukușkin, Berrettini – Federer.

La dublu feminin, Irina Begu și Monica Niculescu au trecut în optimi, după ce au învins cuplul Han Xinyun / Oksana Kalașnikova (China / Georgia), scor 6-3, 3-6, 6-2. Româncele, favorite nr. 15, și-au adjudecat primul set, în urma celor două break-uri obținute în prima jumătate a actului. Setul secund a fost început mult mai bine de Han și Kalașnikova, care s-au desprins imediat la 2-0 și au punctat decisiv spre finalul actului, când au câștigat din nou pe serviciul româncelor. Setul decisiv le-a aparținut în totalitate Irinei și Monicăi, care nu le-au mai dat nicio șansă adversarelor. Româncele s-au impus la zero, iar partida s-a încheiat după o oră și 28 de minute. În optimile de finală, Irina Begu și Monica Niculescu le vor întâlni pe câștigătoarele din duelul Hsieh Su Wei/ Barbora Strycova (China / Cehia) - Ekaterina Alexandrova/ Viktorija Golubic.(Rusia/ Elveția). Cuplul Sorana Cîrstea/Galina Voskoboeva (România/Kazahstan) a fost învins de perechea Alizé Cornet / Petra Martic (Franța / Croația), scor 6-4, 6-3, într-o oră și 33 de minute.

Astăzi, în afară de meciul Simona Halep – Cori Gauff, vom mai ține pumnii pentru Horia Tecău și Raluca Olaru. De la ora 13:00, Horia și partenerul său olandez, Jean-Julien Rojer, întâlnesc perechea argentiniană, Maximo Gonzalez/Horacio Zebalos. Mai pe seară, Raluca Olaru și partenerul ei de dublu mixt, croatul Franko Skugor, vor juca direct în turul II cu echipa americană Frances Tiafoe/Venus Williams. Reamintim, în această probă, privirile sunt îndreptate spre echipa de lux Serena Williams / Andy Murray, care a trecut în turul II în fața perechii Alexa Guarachi / Andreas Mies (Chile / Germania).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.