Sport

E greu cu granzii Spaniei

Ziarul de Vrancea
21 aug 2017 606 vizualizări

* în etapa inaugurală din La Liga, Toșca a dat autogol în meciul cu Barcelona, iar Andone a ratat un penalty în întâlnirea cu Real Madrid *Neimar a făcut spectacol pe “Parc des Princes”, iar Tătărușanu a intrat în echipa etapei din “Ligue Une”

 

* Spania – 1. Cei doi români care evoluează în Primera Division au avut debuturi nefericite în noul sezon al campionatului de fotbal al Spaniei. Fundașul Alin Toșca (Betis) a marcat un autogol cu FC Barcelona, iar atacantul Florin Andone (La Coruña) a ratat un penalty cu Real Madrid, în meciurile jucate duminică.  Toșca a deviat nefericit o centrare a lui Gerard Deulofeu în fața porții, deschizând scorul pe Camp Nou, în meciul dintre Barça și Betis Sevilla. Sergi Roberto (‘39) a marcat al doilea gol al catalanilor, la care Leo Messi a fost ghinionistul zilei, trimițând de trei ori mingea în bară. Toșca a fost integralist la andaluzieni.

Campioana Real Madrid a învins-o pe Deportivo La Coruña cu 3-0, chiar pe ''Riazor'', prin golurile marcate de Gareth Bale (‘20), Casemiro (‘26), și  Toni Kroos (‘62). Atacantul Florin Andone a fost integralist la gazde și a irosit două ocazii bune de gol, ratând și un penalty în min. 89. Internaționalul român a primit un cartonaș galben în min. 87.

Alte rezultate din prima etapă: Valencia – Las Palmas 1-0; Leganes – Alaves 1-0; FC Sevilla – Espanyol 1-1; Girona – Atletico 2-2; Bilbao – Getafe 0-0. Aseară s-au disputat ultimele două meciuri ale etapei: Levante - Villarreal și Malaga - Eibar.

* Franța – 3. Formația Paris Saint-Germain a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 6-2, echipa Toulouse, într-un meci din etapa a treia a campionatului Franței, în care Neymar a înscris de două ori și a fost autorul a două pase decisive. Neymar a marcat în minutele 31 și 90^2 și a pasat decisiv la golurile lui Rabiot (’35) și Kurzawa (’84). Celelalte două goluri ale învingătorilor au fost marcate de Cavani  (’75 - penalty) și Pastore (’82). Pentru Toulouse au înscris Gradel ( ’18) și Thiago Silva (’78 - autogol). În minutul 69, de la PSG a fost eliminat Verratti. Alte rezultate din runda a treia: Metz – Monaco 0-1; Lyon – Bordeaux 3-3; Troyes – Nantes 0-1; St. Etienne – Amiens 3-0; Rennes –Dijon 2-2; Nice – Guingamp 2-0; Montpellier – Strasbourg 1-1; Lille – Caen 0-2; Marseille – Angers 1-1. În clasament, conduc cu câte nouă puncte, Paris Saint-Germain, AS Monaco și St. Etienne. În altă ordine de idei, portarul Ciprian Tătărușanu a fost ales în echipa etapei a III-a din campionatul Franței, într-un material realizat de jurnaliștii de la Le Figaro. "Portarul a reușit să facă față atacurilor adverse având în vedere că FC Nantes a evoluat aproape o oră având un jucător mai puțin în meciul cu Troyes. Deși Troyes nu a avut foarte multe ocazii, Tătărușanu a asigurat liniștea. Este unul dintre transferurile reușite ale celor de la FC Nantes", a notat Le Figaro. Din echipa etapei mai fac parte Youssouf Sabaly (Bordeaux), Kamil Glik (Monaco), Damien Da Silva (Caen), Layvin Kurzawa (PSG), Bryan Dabo (Saint-Etienne), Adrien Rabiot (PSG), Malcom (Bordeaux), Nabil Fekir (Lyon), Neymar (PSG) și Firmin Mubele (Rennes).

* Italia  - 1.  Formația Lazio Roma, la care evoluează ștefan Radu, a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu SPAL 2013, în prima etapă a campionatului Italiei. Fiorentina, cu Ianis Hagi rezervă, Crotone și Benevento, cu Adrian Stoian și George Pușcaș titulari, au înregistrat înfrângeri. Iată rezultatele: Juventus – Cagliari 3-0; Verona – Napoli 1-3; Atalanta – Roma 0-1; Crotone – AC Milan 0-3. Adrian Stoian a jucat la Crotone până în minutul 71; Inter Milano – Fiorentina 3-0; Sampdoria – Benevento 2-1. George Pușcaș a jucat până în minutul 82 la Benevento; Bologna – Torino 1-1; Sassuolo – Genoa 0-0; Udinese – Chievo 1-2.

* Anglia  - 2. Swansea – Manchester United 0-4; Southampton – West Ham 3-2; Liverpool – Crystal  Palace 1-0; Leicester – Brighton 2-0; Burnley – West Bromwich 0-1; Bournemouth – Watford 0-2; Stoke – Arsenal 1-0; Huddersfield – Newcastle 1-0; Tottenham – Chelsea 1-2. Trei echipe au câte șase puncte, Manchester United, Huddersfield și West Bromwich.

* Germania – 1: Bayern München – Bayer Leverkusen 3-1; Wolfsburg – Dortmund 0-3; Hoffenheim – Werder 1-0; Hertha Berlin – VfB Stuttgart 2-0; Hamburg – Augsburg 1-0; Mainz – Hannover 0-1; Schalke – Leipzig 2-0; Freiburg – Fraankfurt 0-0; Borussia Mönchengladbach – FC Köln 1-0.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.