Sport

După opt ani de așteptare

Ziarul de Vrancea
6 oct 2018 773 vizualizări

Caroline Wozniacki a câștigat pentru a doua oară turneul de la Beijing * Naomi Osaka s-a accidentat în semifinale și s-a retras de la turneul următor, din Hong Kong

Daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 mondial, a învins-o, ieri, pe letona Anastasija Sevastova (20 WTA), cu scorul de 6-3, 6-3, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Beijing. Wozniacki s-a impus după un meci care a durat o oră și 27 de minute și a câștigat acest turneu pentru a doua oară, din 2010. La Beijing, numărul 2 mondial a câștigat al treilea turneu din acest an, după Australian Open și competiția de la Eastbourne. În semifinale, Caroline a învins-o cu 6-1, 6-3 pe chinezoaica Wang Qiang (28 WTA), iar Sevastova a trecut cu 6-4, 6-4 de japoneza Naomi Osaka (6 WTA). Prin succesul de la China Open, Caroline Wozniacki se apropie la mai puțin de 1.000 de puncte de Simona Halep, în fruntea clasamentului WTA. În clasamentul ce va fi publicat astăzi diferența dintre Simona și Caroline va scădea de la 2.451 de puncte la 931 de puncte. Totuși, Caroline Wozniacki nu o pate întrece pe Halep până la finalul anului, daneza având de apărat 1.375 de puncte la Turneul Campioanelor.

* Jucătoarea română Irina Bara (141 WTA), a fost învinsă, ieri, de sportiva cehă Kristyna Pliskova (100 WTA), cu scorul de 4-6, 3-6, în turul I al calificărilor turneului de categorie WTA International de la Linz. Pliskova s-a impus după un meci care a durat aproape o oră și 20 de minute. Sportiva română este înscrisă și la dublu, în echipă cu elvețianca Xenia Knoll, ele urmând a întâlni în prima partidă cuplul Anna Blinkova / Galina Voskoboeva (Rusia / Kazahstan).  Pe tabloul principal al competiției din Austria este acceptată și Sorana Cîrstea (61 WTA).  Ea va evolua în turul I cu o jucătoare din calificări, iar dacă va trece de acest tur, o poate întâlni pe franțuzoaica Pauline Parmentier sau pe jucătoarea italiană Camila Giorgi. Primele două favorite la Linz sunt Julia Görges (Germania) și Kiki Bertens (Olanda), ultima țintind unul dintre locurile disponibile pentru Turneul Campioanelor de la Singapore.

* Un turneu mai puternic are loc în China, la Tianjin, la care este înscrisă și Irina Begu. Irina va juca în primul tur cu sportiva chineză Zhang Yuxuang (222 WTA). Karolina Pliskova și Caroline Garcia sunt primele favorite ale turneului, franțuzoaica putând juca în optimi cu Begu.  Irina face pereche la dublu cu jucătoarea cehă Barbora Strejcikova. Ele vor întâlni în primul tur un cuplu chinez format din Liu Yanni și Wang Meilin.

* La Hong Kong era așteptată Naomi Osaka, însă japoneza a anunțat că renunță la participare, motivând o accidentare la spate suferită în semifinala de la Beijing cu Anastasija Sevastova. Rusoaica Ekaterina Makarova (56 WTA) și ucraineanca Lesia Țurenko (27 WTA) au declarat și ele forfait pentru competiția cu premii de 750.000 de dolari. Makarova trebuia să joace în primul tur cu Monica Niculescu, ea fiind înlocuită cu o “lucky loser”, tunisianca Ons Jabeur. Și Ana Bogdan (80) va întâlni o “lucky loser”, americana Caroline Dolehide (133). În turul secund, Monica s-ar putea întâlni cu spaniola Garbiñe Muguruza, iar Ana, cu australianca Daria Gavrilova. Primele favorite la Hong Kong rămân Elina Svitolina și Jelena Ostapenko. La dublu, Monica Niculescu, împreună cu americanca Jennifer Brady, vor debuta cu perechea Alicja Rosolska / Abigail Spears (SUA).

* În calificările turneului ATP de la Shanghai (7 milioane de dolari), Marius Copil (88 ATP) a trecut de primul tur, învingându-l cu 7-6, 6-4 pe americanul Denis Kudla (65). În turul secund, Marius a fost învins de canadianul Vasek Pospisil, scor 7-6, 4-6, 5-7. Roger Federer și Novak Djokovic sunt vedetele acestui mare turneu. La dublu, Jean-Julien Rojer și Horia Tecău întâlnesc în primul tur perechea Aisam Qureshi / Stephanos Tsitsipas (Pakistan / Grecia).

* Georgianul Nikoloz Basilașvili (34 ATP, 26 de ani) a câștigat turneulde la Beijing, al doilea trofeu al carierei sale, învingându-l în finală pe marele favorit, argentinianul Juan Martin Del Potro, numărul 4 mondial.  Basilașvili s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4.Turneul de 500 de puncte de la Tokyo a fost câștigat de rusul Daniile Medvedev (32), care a trecut în finală de al treilea favorit, japonoezul Kei Nishikori (12) cu 6-2, 6-4.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.