Sport

După lelea, urmează mezina!

Ziarul de Vrancea
20 ian 2019 593 vizualizări

Simona Halep a învins-o clar pe Venus Williams și o așteaptă pe Serena la rând *mari surprize la Australian Open: Kerber, Șarapova, Sloane Stephens, Cilic și Federer au fost eliminați

Liderul mondial Simona Halep, finalista ediției trecute, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-3, pe americanca Venus Williams (36 WTA), calificându-se în optimile de finală ale Australian Open în care o va întâlni pe sora acesteia, Serena Williams. Practicând, în mod cert, cel mai bun tenis al său din acest an, Simona a trecut “en fanfare” de sora cea mare, care a alternat loviturile imparabile (mai mult la retururi decât la serviciu) cu gafe impardonabile.  Simona Halep cunoaște “marfa” și a aplicat exact ceea ce trebuia: răbdare, un joc variat, lung, ghidat către marginile terenului, plasând mingi care să o scoată din zona de confort pe adversară. În plus, ea a servit consistent și nu a ezitat să vină la fileu eficient, ori de câte ori a avut ocazia. De altfel, serviciul este arma principală cu care Simona s-a prezentat la Melbourne, cel puțin în aceste trei tururi jucate. Simona Halep a avut mingi de break în toate game-urile jucate în primul set și a fructifcat dintre ele la 2-2 și la 4-2. Liderul WTA a salvat la rândul ei, patru mingi de break în jocul al șaselea, înainte de a închide setul cu 6-2, după 39 de minute de joc. Halep a început cu break setul secund, dar s-a relaxat, iar Williams a profitat și a egalat la 1. Jucătoarea română a mai câștigat pe serviciul rivalei la 3-3 și încă o dată la 5-3, încheind meciul cu 6-3, după 77 de minute. “A fost un meci extraordinar, cred că a fost cel mai bun al meu aici, în acest an. Sunt foarte bucuroasă de modul în care am jucat, este o mare provocare să joci împotriva surorilor Williams, așa că am fost super-motivată, azi. Cu Serena, trebuie să mă bucur de joc, să dau tot ce am mai bun, nu am ce să pierd, pentru că joc împotriva unei mari campioane. Va fi o provocare mai mare, dar sunt pregătită să-i fac față”, a declarat Halep, la interviul de pe teren. Serena Williams (16 WTA) a pulverizat-o pe tânăra (18 ani) și talentata ucraineancă, Daiana Iastremska, provenită din același oraș ca și Svitolina, Odesa. Serena a câștigat cu 6-2, 6-1 în 67 de minute, ceea ce a provocat valuri de lacrimi în ochii Daianei. “Ai jucat extraordinar. Ai jucat atât de bine! Nu plânge! Ai jucat foarte bine”, a încurajat-o Serena. Tot în ultimele meciuri din turul III, Naomi Osaka (4 WTA) și Elina Svitolina (7) au avut meciuri grele. Naomi a învins o altă jucătoare din Asia, taiwaneza Hsieh Su Wei (27) cu 5-7, 6-4, 6-1, iar Svitolina s-a chinuit cu chinezoaica Zhang Shuai (42 WTA), în două ore și 55 de minute.  Svitolina se înâlnește astăzi în optimi cu americanca Madison Keys (17 WTA), care a trecut cu 6-3, 6-2 de belgianca Elise Mertens (14).

Marile șocuri au apărut în optimi: germana Angelique Kerber (locul II mondial) a fost învinsă la un scor sever, 0-6, 2-6 (în 56 de minute!) de americanca Danielle Collins (35 WTA), care le-a mai scos din turneu pe Julia Görges și Caroline Garcia. Apoi rusoaica Maria Șarapova (30 WTA) a pierdut în fața favoritei australienilor, Ashleigh Barty (6-4, 1-6, 4-6) după ce începuse foarte bine. O pauză de vestiar cerută de Mașa între seturile II și III a stârnit mânia fanilor, dar n-a putut opri avântul australiencei care ocupă locul 15 WTA.Petra Kvitova dovedește regularitate și a frânt aripile americancei  Amanda Anisimova (87), pe care a rezolvat-o cu 6-2, 6-1. Și ziua de ieri a mai adus o bombă: Sloane Stephens (5 WTA) a fost învinsă cu 7-6, 3-6, 3-6 de către rusoaica Anastasia Pavliucenkova (44). Sloane părea să nu aibă probleme la început, a condus cu 4-1 și, chiar dacă rusoaica a făcut rebreak, americanca a câștigat fără probleme tie-break-ul cu 7-3. Însă în seturile următoare, jocul lui Sloane s-a scurtcircuitat, fapt de care a profitat “Nastia”, eliminând o pretendentă foarte puternică la fotoliul de lider deținut de Simona Halep.  Pavliucenkova va juca în sferturile Australian Open cu Danielle Collins, iar Ashleigh Barty cu Petra Kvitova. Astăzi se dispută celelalte patru optimi: Madison Keys – Elina Svitolina, Naomi Osaka – Anastassija Sevastova, Garbiñe Muguruza – Karolina Pliskova și, marele șoc, Simona Halep – Serena Williams.

Dacă Simona ține singură steagul sus, celelalte prezențe românești s-au evaporat. La dublu feminin, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu au fost învinse, cu 6-2, 3-6, 1-6  de echipa Alizé Cornet/Petra Martic (Franța/Croația), iar cuplul Irina Bara / Monica Niculescu a cedat în fața perechii favorite nr. 9, Raquel Atawo/Katarina Srebotnik (SUA/Slovenia), scor 2-6, 6-3, 6-2. De asemenea, cuplurile mixte cu români au avut parcurs scurt la Melbourne. Perechea Irina Begu / Horia Tecău a fost învinsă cu 1-6, 3-6 de cuplul favorit nr. 2, Nicole Melichar/Bruno Soares (SUA/Brazilia), iar Mihaela Buzărnescu și austriacul Oliver Marach au abandonat la scorul de 1-4 în partida cu echipa Bethanie Sands / Jamie Murray (SUA / Marea Britanie)

Câștigătorii pleacă acasă

Surprizele nu au lipsit nici în turneul masculin, care ca și cel feminin, a rămas fără campionul en-titre. Mai întâi, însă, în ultimele meciuri din turul III disputate sâmbătă, liderul mondial Novak Djokovic a pierdut primul său set din acest turneu, dar l-a învins cu 6-3, 6-4, 4-6, 6-0 pe canadianul de 19 ani Denis Shapovalov (27 ATP). “Nole” a avut probleme în setul al treilea, în care a condus cu 4-1, dar a pierdut apoi cinci game-uri la rând și totodată primul set la actuala ediție a AusOpen. El s-a răzbunat în setul al patrulea, pe care l-a câștigat cu 6-0, punând capăt partidei după două ore și 22 de minute. În cel mai lung meci al zilei, francezul Lucas Pouille l-a învins cu 7-6, 6-3, 6-7, 4-6, 6-3 pe tânărul australian Alexei Popyrin. Ieri s-au disputat primele jocuri din optimi. Rafael Nadal (2 ATP) a trecut cu 6-0, 6-1, 7-6 de cehul Tomas Berdych (57), după un început devastator: nouă game-uri consecutive câștigate. Apoi au început surprizele: tânărul american Frances Tiafoe (39) a trecut cu 7-5, 7-6, 6-7, 7-5 de charismaticul bulgar Grigor Dimitrov (21). Talentul lui Marin Cilic (finalistul din 2018) de a întoarce rezultatele în “maratoane” de cinci seturi și-a găsit nașul. Spaniolul Roberto Bautista (22) a câștigat cu 6-7, 6-3, 6-2, 4-6, 6-4. Și în final, numărul 3 mondial, și mai charismaticul Roger Federer a fost învins de grecul Stefanos Tsitsipas, surpriză (poate) prefigurată de evoluția excelentă a grecului la Cupa Hopman, unde a pierdut două tie-break-uri meciul cu Federer. Aici, numai un singur set s-a încheiat fără tie-break, Tsitsipas a câștgat cu 6-7, 7-6, 7-5, 7-6 (trei ore și 45 de minute),  iar singurul break al partidei a fost realizat în setul III de sportivul elen. În sferturi, vor avea loc meciurile Tiafoe – Nadal și Bautista – Tsitsipas. Astăzi se dispută ultimele optimi: Alexander Zverev – Milos Raonic, Borna Coric – Lucas Pouille, Pablo Carreño – Kei Nishikori și Novak Djokovic – Daniil Medvedev.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.