Sport

După 24 de ani

Ziarul de Vrancea
3 nov 2020 780 vizualizări

Echipa masculină de handbal a României dorește să se califice la un turneu final european, urmând să se dueleze în grupă cu Suedia, Muntenegru și Kosovo pentru două locuri

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că obiectivul echipei naționale masculine este calificarea la Campionatul European din 2022, jucătorii având acest lucru în minte înaintea startului preliminariilor. „Dorim să ne calificăm și pornim preliminariile cu acest lucru în minte. Avem în lot câțiva jucători aflați pe final de carieră, în același timp sunt și jucători la început de drum la națională, este un mix care s-ar putea să genereze performanță și mi-ar plăcea ca cei care se apropie de final de carieră să o facă printr-o calificare și să evolueze la un turneu final major', a declarat Dedu, conform unui comunicat de presă. Alexandru Dedu a asistat la antrenamentul „tricolorilor”, a discutat cu ei și i-a încurajat înainte de startul calificărilor, în care elevii lui Rareș Fortuneanu vor da piept cu Suedia, Muntenegru și Kosovo. „Cu Suedia nu o să fie ușor, au jucători cu multă experiență, este o națională mai bine clasată decât noi, dar plecăm cu multă încredere. Suedia nu e intangibilă, în sport se pot întâmpla surprize din toate părțile. Ne luptăm direct cu Muntenegru, o echipă cu care am mai avut meciuri, victorii împărțite, ne batem cu ei de la egal la egal”, a mai spus președintele FRH.

Rareș Fortuneanu, antrenorul echipei naționale masculine de handbal, are încredere că formația sa poate ajunge la un turneu continental după o pauză de peste două decenii: „În condițiile actuale, de când competițiile interne s-au reluat, am văzut multe surprize, meciurile sunt echilibrate și sper să fie și acum cazul, la meciurile internaționale. Îmi doresc să avem războinici pe teren, jucători determinați, concentrați, disciplinați tactic și cu atitudine. Echipa Suediei s-a schimbat în proporție de 50 la sută față de ultimul Campionat European, inclusiv antrenorul este altul... Mă aștept să joace în același stil, nordic, apărare 6-0, plus arma lor fatală, contraatacul. Nu mă preocupă lipsa primilor lor doi portari, care fac parte din top 10 mondial. Ei pot alinia la orice moment 2-3 echipe naționale cu care pot aborda cu succes calificările. Aș vrea să văd fericire pe fața jucătorilor, mai ales că pentru unii dintre ei este ultima campanie și as vrea să fie răsplătiți după 15-20 de ani de carieră cu o prezență la un turneu final major”.

Căpitanul echipei naționale, Mihai Popescu, afirmă că un egal cu Suedia valorează cât o victorie.”Am avut o discuție cu băieții, le-am zis că este un vis de-al meu să merg la CE, nu-l pot realiza fără cei mai tineri și le-am cerut să mă ajute să-mi îndeplinesc visul. Avem toate șansele, Suedia și Muntenegru sunt favorite în fața noastră, dar trebuie să credem că putem. Un egal cu Suedia este cât o victorie. Determinarea de a ajunge la un turneu final după atâta timp este forța noastră. Pentru unii dintre noi ar putea fi ultimul turneu final... eu încă mă gândesc, nu am luat nici o decizie clară în privința viitorului”, a declarat Mihai Popescu. Echipa națională masculină de handbal nu s-a mai calificat la un turneu final continental din 1996.

Selecționata masculină de handbal joacă la 5 noiembrie în Suedia, iar trei zile mai târziu vine Muntenegru la Baia Mare, ambele întâlniri contând pentru calificarea la Campionatul European din 2022. Jucătorii convocați pentru „dubla” cu Suedia și Muntenegru sunt: Popescu, Iancu, Vasile (portari), Negru, Csog, Racoțea, Botea, Buzle, Fenici, Căbuț, Csepreghi, Sadoveac, Ghiță, Iordachi, Bujor, Thalmaier, Szasz, Cristescu, Dumitriu, Dedu și Fotache.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.