Sport

Drumul spre JO trece pe la Casa Albă

Ziarul de Vrancea
27 ian 2021 852 vizualizări

Este opinia unul dintre organizatorii japonezi ai evenimentului de la Tokyo

Desfășurarea Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo în vara acestui an ar putea depinde de sprijinul SUA și al președintelui Joe Biden, a declarat pentru Wall Street Journal un membru al comitetului de organizare a competiției, Haruyuki Takahash. Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și organizatorii japonezi au fost tot mai optimiști în ultimele săptămâni în legătură cu desfășurarea Jocurilor, amânate cu un an, deși susținerea publicului s-a redus, iar numărul cazurilor de coronavirus este în creștere.

Totuși, Takahashi crede că viitorul Jocurilor ar putea depinde de susținerea noului președinte al SUA: „Dl. Biden se confruntă cu o situație dificilă cu coronavirusul. Însă dacă el va face o declarație pozitivă despre Jocurile Olimpice, vom câștiga un impuls puternic”, a declarat Takahashi. „Depinde de SUA. Nu-mi place s-o spun, dar Thomas și CIO nu sunt cei capabili să ia decizia referitoare la Jocuri. Ei nu au acest nivel de leadership”, a adăugat el.

Biden nu a vorbit în public despre Jocuri de când a devenit președinte săptămâna trecută.

Statele Unite au cei mai mulți sportivi la toate Jocurile Olimpice și au încheiat cu CIO cel mai profitabil acord pentru drepturile TV. Răspunzând declarațiilor lui Takahashi, CIO a declarat: „Comentariile sale sunt învechite” „Este regretabil că domnul Takahashi nu cunoaște faptele. În primul rând: USOPC (Comitetul olimpic american - n. r.) este cel care decide în legătură cu echipa olimpică și cea paralimpică ale SUA. În al doilea rând: USOPC nu a exprimat niciodată vreo îndoială în legătură cu participarea lor.”a afirmat CIO într-un comunicat. USOPC a scris pe Twitter săptămâna trecută că nu a primit nicio informație care să dea de înțeles că Jocurile nu vor avea loc conform programării, între 23 iulie și 8 august.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.