Sport

Două vești rele și una bună

Ziarul de Vrancea
14 mar 2018 806 vizualizări

Pentru meciurile cu Rusia din preliminariile CE de handbal feminin, selecționerul Martin Ambros nu se poate baza pe Melinda Geiger și Cristina Zamfir, însă a revenit Bianca Bazaliu

Naționala de handbal feminin a României se va reuni duminică la București, lotul antrenat de Ambros Martin fiind format din 16 jucătoare, care vor evolua în dubla cu Rusia, în 21 martie, la Togliatti, și în 25 martie, la Cluj în preliminariile CE din 2018.  Lotul convocat de selecționerul Ambros Martin este format din următoarele jucătoare: Iulia Dumanska, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean, Ana Maria Popa, Cristina Neagu, Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi, Laura Oltean, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo, Ana Maria Dragut, Laura Popa, Laura Chiper, Aneta Udriștioiu, Crina Pintea, Raluca Băcăuanu.

România nu se va baza pe Cristina Zamfir și nici pe Melinda Geiger la cele două partide cu Rusia de săptămâna viitoare, din grupa preliminară de calificare la Campionatul European.  Interul dreapta a suferit o entorsă la echipa de club,  Siofok, astfel că a devenit indisponibilă pentru următoarele trei săptămâni.  ”Din păcare, Melinda a suferit o entorsă, are o problemă osoasă, sperăm să nu fie și ceva ligamentar, pentru că astfel va fi nevoită să stea mai mult. Deocamdată, ea are nevoie de o pauză de cel puțin trei săptămâni”, ne-a declarat Horațiu Pașca, antrenorul secund ale echipei naționale. România va pleca, așadar, cu doi interi dreapta în Rusia, cu Ana Maria Dragut (HC Zalău) și Laura Popa (Corona Brașov). ”Melinda Geiger era o jucătoare esențială în echipa noastră. Ne bucură, în schimb, evoluția Anei Maria Dragut din ultima vreme, ea a jucat foarte bine cu HC Zalău în Cupa EHF în primele luni ale acestui an”, a susținut Horațiu Pașca. După două vești proaste a venit și una bună. Bianca Bazaliu este refăcută după problemele medicale acuzate la jocul cu FC Midtjylland și va face prima ei deplasare cu naționala de senioare la un meci oficial.

Pentru partida din 25 martie, de la BT Arena din Cluj, lotul ar putea suferi modificări, alte patru jucătoare aflându-se în vizorul stafului tehnic. Naționala se va reuni duminică, la București, iar a doua zi este programată plecarea spre Togliatti, unde are loc meciul tur cu Rusia, după care echipa României va ajunge direct la Cluj în vederea returului. Înaintea partidelor cu Rusia, România este liderul grupei a patra din preliminariile CE din 2018, cu 4 puncte, fiind urmată de Rusia și Austria, cu câte doua, și Portugalia, cu zero puncte. În primele două partide din grupa 4, tricolorele au învins Austria, cu 36-25, și Portugalia, cu 32-16. După aceste meciuri, tricolorele vor juca pe 31 mai în deplasare, cu Austria și pe 3 iunie acasă cu Portugalia.  Primele două clasate din cele șapte grupe preliminare și o echipă de pe locul III cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final Campionatului European, programat în Franța, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.