Sport

Două tunuri dintr-un foc

Ziarul de Vrancea
2 dec 2018 455 vizualizări

România  a obținut a doua victorie la Campionatul European de handbal feminin, 29-24 (14-11) cu Germania, iar Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare all-time a competiției

Cristina Neagu a devenit, ieri, în timpul meciului cu Germania, cea mai bună marcatoare all-time a Campionatului European, după ce a marcat al cincilea gol al său în partidă și a adunat 206 în total, față de 205 ale deținătoarei recordului, unguroaica Agnes Farkas. Evenimentul, anunțat de crainicul arenei din Brest, s-a petrecut în prima repriză, la scorul de 13-11 și de atunci Cristina nu a mai reușit să marcheze. Însă România a avut puține emoții în partida cu Germania, câștigată mai clar decât arată scorul, care ține cont și de scăderile de ritm și concentrare în finalurile de repriză. Însă tricolorele lui Ambros Martin au obținut a doua victorie consecutivă cu care s-au instalat în fruntea grupei și s-au calificat în grupele principale. Cea mai bună marcatoare a româncelor a fost, din nou, Eliza Buceschi, cu 11 goluri. Au mai marcat: Cristina Neagu 5, Crina Pintea 4, Melinda Geiger 3, Aneta Udriștioiu 2, Cristina Florică 2, Denisa Dedu 1, Cristina Laslo 1, ultimele două, de la mare distanță, în poarta goală. Următorul joc va avea loc miercuri, de la ora 22:00,împotriva Norvegiei, care a jucat aseară târziu împotriva Cehiei.

În grupele principale, tricolorele vor întâlni primele trei echipe din grupa C, în care ieri, Ungaria a învins Croația cu 24-18 și are patru puncte în fruntea clasamentului. Spania și Olanda au, de asemenea șanse mari de calificare.

Alte rezultate: Danemarca – Polonia 28-21, Suedia – Serbia 22-21 (grupa A); Rusia – Muntenegru 24-23, Franța – Slovenia 30-21 (grupa B). Danemarca și Franța au punctaj maxim după două runde.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.