Sport

Două succese la Limoges

Ziarul de Vrancea
6 nov 2018 679 vizualizări

Ana Bogdan și Monica Niculescu s-au calificat în turul secund al challenger-ului din Franța * Djokovic și Zverev în aceeași grupă la Turneul Campionilor * A început și turneul “viitorilor campioni”

 Ana Bogdan și Monica Niculescu s-au calificat în optimile turneului challenger de la Limoges, cu premii de 125.000 de dolari. Ana a învins-o în primul tur pe sportiva ungară Greta Arn (504 WTA), scor 6-2, 7-5, după o oră și 20 de minute. În optimi, ea o va întâlni pe americanca Jamie Loeb (183 WTA), care a dispus ieri de rusoaica Natalia Vihlianțeva, scor 6-2, 6-4. Ieri, Monica Niculescu a trecut și ea, relativ ușor de jucătoarea bulgară Viktoria Tomova (156) într-o oră și 48 de minute. În faza următoare, Niculescu va evolua cu învingătoarea partidei dintre dintre rusoaicele Margarita Gasparian (105 WTA) și Mariana Melnikova (325 WTA).

Alte rezultate din primul tur: Ekaterina Aleksandrova (Rusia) – Olga Govorțova (Belarus) 6-4, 6-7, 6-2; Vera Zvonareva (Rusia) – Georgina Garcia (Spania) 6-4, 6-3; Tamara Korpatsch (Germania) – Rebeka Sramkova (Slovacia) 2-6, 7-5, 6-2; Katarina Zavațka (Ucraina) – Silvia Soler (Spania) 7-5, 7-6; Evghenia Rodina (Rusia) – Ekaterine Gorgodze (Georgia) 6-1, 6-2; Anna Blinkova (Rusia) – Paula Badosa (Spania) 4-6, 6-2, 6-0; Tatjana Maria (Germania) – Chloe Pacquet (Franța) 6-1, 6-4; Timea Bacsinzky (Elveția) – Alizé Cornet (Franța) 6-2, 6-2.

* Ieri s-au tras la sorți grupele Turneului Campionilor de la Londra, care va începe duminică.  Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, va evolua în grupa “Gustavo Kuerten”, alături de germanul Alexander Zverev (numărul 4), croatul Marin Cilic (numărul 7) și americanul John Isner. În grupa “Lleyton Hewit”, elvețianul Roger Federer (nr. 3) îi va întâlni pe austriacul Dominic Thiem (8), japonezul Kei Nishikori (9) și sud-africanul Kevin Anderson (6).

* Până la startul întrecerii de la Londra, se dispută în aceste zile un alt turneu, numit “Next Gen Finals” la care participă opt jucători de maximum 21 de ani împărțiți în două grupe, după tipicul turneului mare de la Londra. Turneul se dispută pe meciuri de cinci seturi, dar încheiate cu patru game-uri câștigate de un jucător. La 3-3, se dispută tie-break. Câștigătorul de anul trecut, sud-coreeanul Chung Hyeon n-a mai avut acces la această ediție din cauza vârstei. Jucătorii au fost selectați pe criteriul poziției în clasamentul Race, cu o singură excepție, un jucător italian primit cu wild-card, Liam Caruana (622 ATP) care a câștigat un turneu de precalificare. Cu excepția germanului Alexander Zverev (nr. 3 mondial) și a canadianului Denis Shapovalov (27 ATP), toți jucătorii eligibili au sosit la Milano. Primele rezultate: Stephanos Tsitsipas (Grecia, 14) – Jaume Muñar (Spania, 74) 4-3, 4-3, 3-4, 4-2, în grupa A; Andrei Rublev (Rusia, 70) – Taylor Fritz (SUA, 45) 4-2, 1-4, 3-4, 4-3, 4-2, în grupa B.

* Jucătoarea Victoria Azarenka din Belarus, locul 51 WTA, va fi antrenată din nou de belgianul Wim Fissette, tehnician cu care a mai colaborat în 2015 și în 2016, până când a născut. Fost antrenor al lui Kim Clijsters, Johanna Konta și al Simonei Halep, Fissette a lucrat cu Angelique Kerber din noiembrie 2017, dar germana a rupt înțelegerea de curând, din cauza divergențelor de opinii privind viitorul carierei ei. Fost lider WTA, Azarenka a lucrat în acest an cu Slava Konikov. Jucătoarea din Belarus a născut un băiat în decembrie 2016, iar revenirea ei în competiții s-a făcut cu dificultate, din cauza unei dispute privind custodia copilului ei cu tatăl acestuia, care a împiedicat-o să părăsească statul american California. Sportiva de 29 de ani a primit în acest an permisiunea de a pleca din SUA și a început să participe în mod regulat la turnee, fără rezultate deosebite însă. Totuși, Azarenka, dublă câștigătoarea la Australian Open și dublă finalistă la US Open, a reușit să se apropie de Top 50 WTA, iar anul viitor își dorește să revină în vârful ierarhiei.  Alături de Fissette din echipa Victoriei Azarenka pentru 2019 va face parte și fizioterapeutul Fabrice Gautier, cu care de asemenea a mai lucrat în trecut. Azarenka ar urma să înceapă sezonul 2019 la turnul de la Auckland.

 

Simona, lider și la câștiguri

Numărul 1 mondial, Simona Halep, a câștigat 7.409.564 dolari în 2018. Ea impunându-se în acest an la Roland Garros, Shenzhen și Montreal și a jucat finale la Australian Open, Roma și Cincinnati. Pe locul secund în clasamentul dat publicității de WTA se află daneza Caroline Wozniacki, campioana de la Australian Open, cu 6,6 milioane de dolari, în timp ce japoneza Naomi Osaka, victorioasă la US Open, ocupă locul al treilea, cu 6,3 milioane dolari. Printre sportivele care au ajuns în Top 100 în 2018 se află și Ana Bogdan, acum pe locul 71. În clasamentul cu cele mai multe sportive în Top 100, România este pe locul 3, având șase jucătoare, la fel ca și Cehia. Pe locul doi este Rusia, cu opt sportive, iar primul loc este SUA, cu 12 jucătoare. În ceea ce privește numărul de turnee câștigate de sportive din România, acestea sunt 4, la egalitate cu Franța, Belgia și Rusia. Germanele au cinci titluri, ucrainencele șase, iar sportivele din Cehia, șapte.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.