Sport

Două sportive din Focșani în delegația României, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires

Ziarul de Vrancea
20 sep 2018 2742 vizualizări

Competiția va avea loc în perioada 6-18 octombrie 2018, iar sportivele din Focșani componente ale  delegației României, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, sunt gimnasta Ana Maria Puiu. și  judoka Giorgia  Barbara Hagianu.

Mai este mai puțin  de o lună de zile, până la debutul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. La această competiție, ce se va desfășura în perioada 6-18 octombrie 2018, delegația României va conține 34 de sportivi. Printre ei se vor afla și două sportive din Focșani: gimnasta Ana Maria Puiu, și  judoka Giorgia  Barbara Hagianu.

Gimnasta Ana Maria Puiu  este  acum  la Lotul Olimpic de la Deva, fiind  pregătită de un colectiv de antrenori condus de profesorul Nicolae Forminte.În iunie 2018, la concursul de calificare pentru jocurile Olimpice ale Tineretului,desfășurat în Azerbaidjan,la Baku, sportiva focșănencă, Ana-Maria Puiu a obținut calificarea olimpică la tineret pentru gimnastica artistică feminină din România.Ca să ajungă la această performanță deosebită,ea a acumulat la individual compus 48.632 puncte,în concursul de la Baku,ocupând poziția a zecea.Pentru obținerea participării la Jocurile Olimpice ale Tineretului,regula aplicată a fost aceea a calificării unei singure  reprezentante din fiecare țară.Jocurile Olimpice ale Tineretului vor avea loc în perioada 6 – 18 octombrie 2018,în Argentina,la  Buenos Aires. 

Citiți și:Tânăra gimnastă din Focșani, Ana Maria Puiu, a obținut ca reprezentantă a României, un loc la Jocurile Olimpice ale Tineretului

 Giorgia Barbara Hagianu este legitimată la CS Unirea Focșani. Ea este multiplă campioană națională la categoria de 40 kg si campioană europeană la cadeți (a cucerit medalia de aur la CE de la Sarajevo, în luna iunie a.c.). Despre această performanță puteți reciti articolul publicat în Ziarul de Vrancea,accesând titlul alăturat Georgia Hagianu de la CS Unirea Focșani, medaliată cu aur la Campionatul European pentru cadeți de la Sarajevo Sportiva judoka de la CS Unirea Focșani, ea este și multiplă campioană balcanică.Giorgia Barbara Hagianu  este pregătită de antrenorii Adrian Moldovean și Mugurel Popa și ocupă locul 3 mondial la cadeți feminin, categoria 40 de kg, cu 440 de puncte.Focșănenca Georgiana Hagianu a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires datorită următoarelor rezultate: 

– aur și argint la Cupa Africii pentru Cadeți – Tunisia, din luna aprilie;                                                                                 

  – aur la Cupa Europeană de Judo pentru Cadeți din Polonia;     

– aur la Campionatul European de Judo pentru Cadeți de la Sarajevo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.