Sport

Două românce victorioase la Washington

Ziarul de Vrancea
2 aug 2017 598 vizualizări

Dacă Simona Halep a învins o jucătoare care revine după o accidentare, succesul Patriciei Țig asupra britanicei Heather Watson este remarcabil

Simona Halep, principala favorită a turneului de la Washington a debutat victorioasă, învingând-o cu scorul de 7-6, 6-0 (80 de minute) pe americanca Sloane Stephens (957 WTA) calificându-se în turul al doilea al turneului de de la Washington. Cele două jucătoare nu au oferit un meci strălucit la prima lor apariție pe cimentul american. Au comis multe greșeli și au jucat fără să impresioneze. Halep a avut avantajul cursivității din timpul acestui sezon, în timp ce Stephens încearcă să revină la forma pe care a avut-o când a fost pe locul 11 WTA, în 2013. Însă lipsa meciurilor (a mai jucat doar unul în 2017) din cauza unei accidentări s-a văzut și, după un set în care a menținut echilibrul până în tie-break, a cedat clar partida. Simona nu găsit unghiurile care o caracterizează, nu a servit la un nivel ridicat, a jucat mai mult perpendicular, dar a reușit să câștige fără un mare efort, după un prim set mai dificil. "A fost un prim set foarte greu, eu am făcut câteva greșeli, iar ea a reușit niște puncte bune. Pentru primul tur și primul meci pe hard, nu a fost rău. în al doilea set am jucat mai bine și sunt mai bine acum. Mereu când vine Darren Cahill pe teren joc bine. Mi-a spus că nu servesc cel mai bine și mi-a spus că pot câștiga", a declarat Halep. În faza următoare, Halep va evolua în premieră cu Mariana Duque  din Columbia, locul 115 WTA.

Calificarea Simonei a fost întregită de Patricia Țig (134) care a dispus cu 7-6, 7-6 de a doua jucătoare britanică, Heather Watson (75 WTA). Patricia a început mai greu partida a fost condusă în primul set cu 0-3, 1-4 și 2-5, dar a avut o revenire frumoasă, trimițând setul într-un tie-break pe care l-a dominat. Însă în setul secund, a fost rândul româncei să se complice. Ea a condus cu 5-2, iar la  5-4, pe serviciul propriu, românca a ratat două mingi de meci. Setul a ajuns din nou în tie-break, iar Țig s-a impus după două ore și patru minute de la start. Gălățeanca va întâlni în turul II învingătoarea partidei dintre Monica Niculescu (59) și japoneza Nao Hibino (72).

* O mare surpriză s-a produs în turneul de la Stanford, dotat cu premii totale de 710.900 dolari.  Japoneza Naomi Osaka, numărul 48 mondial, a fost învinsă surprinzător de tânăra jucătoare americană Caroline Dolehide (18 ani, 212 WTA), cu 4-6, 2-6! O victorie nescontată a reșit și Katerîna Bondarenko (111 WTA) în fața italiencei Francesca Schiavone (71 WTA), cu 6-3, 6-4. Alte rezultate: Coco Vandeweghe (SUA) – Ajla Tomljanovic (Croația) 6-2 ab; Alison Riske (SUA) – Magda Linette (Polonia) 6-2, 6-4; Catherine Bellis (SUA) — Alizé Cornet (Franța) 6-3, 6-2; Veronica Cepede (Paraguay) — Kristie Ahn (SUA) 2-6, 7-5, 6-1

*  Marius Copil (90 ATP) a fost eliminat, în turul doi al turneului ATP de la Washington, dotat cu premii în valoare totală de 2.002.460 de dolari. El a fost învins de americanul Jack Sock (19 ATP), scor 6-7, 6-7 într-un meci întrerupt din cauza ploii și decis exclusiv de tie-break-uri, fiindcă în cele două seturi niciunul dintre cei doi jucători nu a câștigat vreun game contra serviciului. La dublu, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a învins cuplul Grigor Dimitrov/Lucas Pouille (Bulgaria/Franța), scor 6-3, 7-6. În sferturi, Tecău și Rojer vor întâlni cuplul favorit nr. 2, Marcelo Melo/Lukasz Kubot (Brazilia/Polonia).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.