Sport

Două românce între ele la US Open

Ziarul de Vrancea
30 aug 2017 659 vizualizări

 Monica Niculescu, care a învins-o pe Kristina Mladenovic și Ana Bogdan se vor confrunta în turul II * Sorana Cîrstea o întâlnește astăzi pe câștigătoarea de la Roland Garros, Jelena Ostapenko.

Ploaia a încurcat rău de tot în seara de marți pe miercuri socotelile de la US Open. Organizatorii de la Flushing Meadows au o singură arenă cu acoperiș retractabil, terenul principal care poartă numele legendarului Arthur Ashe, astfel că puține meciuri programate în ziua a doua s-au putut disputa. Cele mai multe au fost în turneul feminin, deoarece la băieți în turneele de Grand Slam se joacă sistem trei seturi din cinci. Printre “fericitele” jucătoare care au scăpat de amânări și program prelungit s-a numărat și Sorana Cîrstea, extrem de expeditivă în întâlnirea cu modesta jucătoare olandeză Lesley Kerkhove (171 WTA), scor 6-1, 6-3 în 75 de minute. Surpriza serii la US Open în varianta WTA a fost înfrângerea deținătoarei titlului germana Angelique Kerber, la distanță astronomică de forma din sezonul trecut. Japoneza Naomi Osaka (41 WTA) a fost cea care a învins-o categoric pe Kerber, cu 6-3, 6-1 în 66 minute. Angelique Kerber este a doua jucătoare din istoria turneului care este eliminată în primul tur în anul de după câștigarea trofeului. Prima a fost Svetlana Kuznețova (2005). În aceeași reuniune, letona Jelena Ostapenko, câștigătoare la Roland Garros 2017 în acea finală de pomină cu Simona Halep, a învins-o cu oarece emoții pe spaniola Lara Arruabarrena (60 WTA) cu 6-2, 1-6, 6-1 în exact 100 minute. Ostapenko o va întâlni în această seară pe românca Sorana CîrsteaIeri, Monica Niculescu (57 WTA) a încheiat partida cu jucătoarea franceză Kristina Mladenovic (13) de la scorul de 6-3, 1-1. Ea a dominat și la reluare întâlnirea nelăsându-i lui “Kiki” decât un game până la final. Scorul de 6-3, 6-2 a fost realizat într- o oră și 52 de minute. Surpriza nu mai pare atât de mare, dacă ne amintim că Monica a câștigat toate cele trei meciuri jucate împotriva franțuzoaicei. Monica Niculescu o va avea ca adversară în turul II pe Ana Bogdan (108), care a câștigat un meci greu în fața americancei de 21 de ani, Taylor Townsend (119 WTA), fostă campioană la Wimbledonul junioarelor.  Partida a fost, ca să folosim un termen de fotbal, cu perioade diferite de dominare. Ana a condus cu 5-1 în primul set, dar a câștigat chinuit setul cu 6-4. În cel de-al doilea act, a fost 6-4 pentru americană, după ce a condus cu 5-0. Setul decisiv a aparținut Anei, care s-a distanțat până la 5-1 și a rezistat revenirii americancei din final. Scor final, 6-4, 4-6, 6-3 în două ore și 16 minute.

La masculin, s-au încheiat doar două partide, dar ambele au fost urmărite cu real interes din pricina celor două mari vedete. Rafael Nadal, liderul mondial, nu s-a arătat prea încurcat de întâlnirea cu sârbul Dusan Lajovic (85 WTA), scor 7-6, 7-2, 6-2. Nadal, care luptă pentru al treilea său titlu la US Open, s-a impus în 2 ore și 16 minute, la capătul unui joc pe care l-a dominat la toate capitole. În schimb, Roger Federer a avut probleme cu o speranță locală, Frances Tiafoe (19 ani, 70 ATP). Meciul a durat două ore și 41 minute și a fost câștigat de Federer cu 4-6, 6-2, 6-1, 1-6, 6-3.

Turul I, feminin:  Madison Keys (SUA) – Elise Mertens (Belgia) 6-3, 7-6; Jennifer Brady (SUA) – Andrea Petkovic (Germania) 6-4, 3-6, 6-1; Nicole Gibbs (SUA) – Veronica Cepede (Paraguay) 6-0, 1-6, 6-1; Kaia Kanepi (Estonia) – Francesca Schiavone (Italia) 0-6, 6-4, 6-2; Elina Svitolina – Katerina Siniakova (Cehia) 6-0, 6-7, 6-3; Evghenia Rodina (Rusia) – Eugénie Bouchard (Franța) 7-6, 6-1.

Turul I masculin: Bjorn Fratangelo (SUA) – Ivo Karlovic (Croația) 7-6, 6-4, 3-6, 7-6; Donald Young ((SUA) – Maximilian Matterer (Germania) 6-3, 1-6, 6-1, 6-4; Leonardo Mayer (Argentina) – Richard Gasquet (Franța) 3-6, 6-2, 6-4, 6-2.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.