Sport

Două contra una

Ziarul de Vrancea
15 ian 2022 814 vizualizări

Simona Halep și Gabi Ruse vor juca împotriva Jaquelinei Cristian în primul tur la dublu al turneului Australian Open *Gabi și Jaqueline debutează azi la simplu * Italianul Salvatore Caruso îl înlocuiește pe Djokovic pe tabloul masculin

Organizatorii Australian Open, primul turneul de Grand Slam al anului, au anunțat programul zilei de astăzi. Pe teren vor intra și două jucătoare din România. Gabriela Ruse (82 WTA) va debuta cu italianca Jasmine Paolini (52 WTA), iar Jaqueline Cristian (73) se va confrunta u belgianca Greet Minnen (84). În ziua inaugurală era programat în turneul masculin și meciul pe care Novak Djokovic trebuia să-l susțină în prima manșă cu compatriotul său Miomir Kecmanovic (77 ATP). Întrucât liderul mondial a fost expulzat din Australia, Kecmanovic se va întâlni cu un lucky-loser, italianul Salvatore Caruso (150 ATP).

În turneul de dublu feminin, figurează șase jucătoare române, dar o singură pereche românească sută la sută. Simona Halep și Gabriela Ruse vor înfrunta o altă compatrioată în primul tur, Jaqueline Cristian, care face echipă cu germana Andrea Petkovic.Irina Begu, alături de Nina Stojanovic (Serbia) va întâlni un cuplu incomod, Rebecca Peterson / Anastasia Potapova (Suedia / Rusia). Irina Bara și georgianca Ekaterine Gorgodze, care formează în ultimul timp o echipă bine sudată, vor avea un meci dificil cu perechea cehă Lucie Hradecka / Marie Bouzkova, iar Raluca Olaru și germana Anna-Lena Friedsam se vor confrunta cu cuplul francez Alizé Cornet / Diane Parry.

* Americanca Madison Keys (87 WTA) a câștigat finala turneului WTA 250 Adelaide International 2. Ea a trecut în finală de compatrioata sa, Alison Riske (57), scor 6-1, 6-2, în 66 de minute. Pentru Keys, acesta este al șaselea titlu WTA al carierei. La turneul WTA 500 de la Sydney, victoria revenit spaniolei Paula Badosa (9 WTA) care a trecut în finală, scor 6-3, 4-6, 7-6 de sportiva cehă Barbora Krejcikova, după două ore și 22 de minute,

* Andy Murray (135 ATP) a pierdut finala tuneului de la Sydney (ATP 250) în fața principalului favorit, rusul Artem Karațev (20 ATP).Karațev s-a impus cu 6-3, 6-3, după o oră și 32 de minute. La 28 de ani, Karațev a obținut al treilea titlu al carierei. Murray, fost număr 1 mondial, în vârstă de 34 de ani, a disputat prima sa finală după mai mult de doi ani, el câștigând titlul la Anvers în octombrie 2019. La Adelaide (ATP 250), australianul Thanasi Kokkinakis (145 ATP), prezent cu wild-card, l-a învins în finală pe francezul Arthur Rinerknech (58), scor 6-7,7-6, 6-3, după două ore și 38 de minute de joc. În vârstă de 25 de ani, el a obținut primul titlu al carierei la a doua finală jucată, după cea de la Los Cobos în 2017, pierdută în fața americanului Sam Querrey.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.