Sport

Două Caroline și Elina

Ziarul de Vrancea
20 oct 2017 636 vizualizări

 Wozniacki, Garcia și Svitolina sunt adversarele Simonei Halep în Grupa Roșie a Turneului Campioanelor de la Singapore

Ieri a avut loc la Singapore, tragerea la sorți a grupelor Turneului Campioanelor la tenis. Prima favorită, Simona Halep, va face parte din Grupa Roșie, alături de ucraineanca Elina Svitolina (4 WTA), daneza Caroline Wozniacki (6 WTA) și de jucătoarea franceză Caroline Garcia (9 WTA). În Grupa Albă vor evolua spaniola Garbiñe Muguruza (2 WTA), sportiva cehă Karolina Pliskova (3 WTA), americanca Venus Williams (5 WTA) și letona Jelena Ostapenko (7WTA). Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în semifinale. Partidele încep duminică. iar finala va avea loc la 29 octombrie. Îmbrăcată într-o rochie neagră scurtă, Halep a înmânat o rachetă unei tinere jucătoare din Indonezia. Spotiva română s-a declarat bucuroasă că este din nou prezentă la Singapore, glumind că a fost mai ușoară calificarea la Turneul Campioanelor, decât drumul până pe podium încălțată cu pantofi cu toc. Halep este pentru a patra oară consecutiv calificată la Turneul Campioanelor, prima dată ca principală favorită. Ea a fost finalistă la prima participare, în 2014, când a pierdut în ultimul act în fața americaneci Serena Williams, iar la următoarele ediții nu a trecut de faza grupelor.

Simona Halep are avantaj în întâlnirile directe cu jucătoarea franceză Caroline Garcia, scor 2-1, palmares egal cu ucraineanca Elina Svitolina, scor 2-2 și negativ cu daneza Caroline Wozniacki, scor 2-3. Halep și-a întâlnit în 2017 toate avdersarele din Grupa Roșie a Turneului Campioanelor.

Cu Elina Svitolina a jucat cele mai multe meciuri în acest an. Ele au "început" la Roma, când Svitolina a câștigat în finală, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-1, apoi Halep s-a impus în sferturi la Roland Garros, cu 3-6, 7-6, 6-0, pentru ca din nou ucraineanca să triumfe, în semifinale la Toronto, cu 6-1, 6-1. Al patrulea lor meci s-a jucat în 2013, la turneul "mic" al campioanelor, de la Sofia, unde Halep a reușit și ea un 6-1, 6-1. Simona Halep are doar un meci cu CarolineWozniacki în 2017, pierdut în sferturi la Eastbourne, cu 7-5, 4-6, 1-6. În 2015, ele și-au împărțit victoriile, scor 7-5, 5-7, 6-2, pentru Wozniacki, în semifinale, la Stuttgart și 2-6, 6-1, 6-1 pentru Halep, tot în semifinale, la Dubai. Daneza a câștigat și ea un meci la Dubai împotriva sportivei din Constanța, în optimi, în ediția 2012, scor 6-2, 6-3. Halep s-a impus în 2013, în semifinale la New Haven, scor 6-2, 7-5. Caroline Garcia este ultima adversară întâlnită de Halep, înainte de a ajunge la Singapore. Franțuzoaica a câștigat de curând China Open, cu scorul 6-4, 7-6, în fața unei jucătoare care tocmai sărbătorise urcarea pe locul I mondial. Anterior, Halep a câștigat la Toronto, în sferturi, cu 6-4, 6-2, și în 2016, în optimile turneului de la Sydney, scor 6-4, 2-6, 6-1.

în concluzie, Simona Halep va avea de înfruntat jucătoare tenace, cu o bună mobilitate pe teren și în formă. Svitolina a câștigat cele mai multe trofee în acest an, cinci, la Taipei City, Dubai, Istanbul, Roma și Toronto, iar Garcia a triumfat în ultimle două competiții majore ale anului, înainte de Singapore, la Beijing (Premier Mandatory) și la Wuhan (Premier 5). La rândul ei, Wozniacki are cele mai multe finale jucate în 2017, șase, la Doha, Dubai, Miami, Eastbourne, Bastad, Toronto și Tokyo, impunându-se numai în capitala Japoniei. Simona Halep a câștigat în 2017 un turneu, la Madrid, și a mai fost finalistă de patru ori, la Roma, Roland Garros, Cincinnati și Beijing.

* Irina Begu (57 WTA), a ratat, vineri, calificarea în finala turneului de la Moscova, cu premii totale de 855.308 dolari, fiind învinsă  de sportiva rusă Daria Kasatkina (29), scor 2-6, 3-6. Rusoaica în vârstă de 20 de ani s-a impus într-o oră și 23 de minute. Acesta este al cincilea succes obținut de Kasatkina în confruntările cu Begu. Românca s-a impus o singură dată.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.