Sport

Două bucurii pentru Iga

Ziarul de Vrancea
11 oct 2020 958 vizualizări

Poloneza Swiatek de 19 ani și idolul ei în tenis, Rafael, sunt laureații de la Roland Garos 2020

Poloneza Iga Swiatek (54 WTA), în vârstă de 19 ani, a câștigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, primul său trofeu. Swiatek a învins-o în finală pe americanca Sofia Kenin, locul 6 WTA și cap de serie numărul 4, scor 6-4, 6-1, într-o oră și 24 de minute. Iga a început finala în forţă şi a condus cu 3-0, dar Kenin (21 ani), campioana de la Australian Open, a revenit şi a egalat, 3-3. Poloneza a câştigat două game-uri i la rând şi a ratat o minge de set la 5-3, însă Kenin a reuşit break-ul, însă nu a putut-o împiedica pe Swiatek să se impună cu 6-4. În setul al doilea, Kenin a luat primul joc  contra serviciului, dar apoi Iga Swiatek a reuşit o serie de senzaţie,profitând și de o oarecare stare fizică precară a americancei.  Swiatek, care furnizase o mare surpriză în optimile de finală, eliminând-o pe românca Simona Halep, numărul doi mondial şi principala favorită (6-1, 6-2), a obţinut primul titlu de Mare Şlem din carieră, premieră pentru tenisul feminin polonez.  Ultima jucătoare care a câştigat titlul la Roland Garros fără a ceda un set a fost belgianca Justine Henin în 2007. Swiatek este cea mai slab clasată câştigătoare a turneului de la Paris începând din 1975. Iga este şi cea mai tânără campioană de la Roland Garros de la croata Iva Majoli, în 1997. Ea  va urca pe locul 17 WTA ca urmare a acestui succes. “. Este o nebunie. Mă uitam în fiecare an la Rafa ridicând trofeul, așa că este o nebunie că sunt în același loc. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne privesc din Polonia. Sunt fericită că în sfârșit familia mea a fost aici și nu știu, este copleșitor pentru mine. Acum doi ani, am câștigat trofeul la junioare (la dublu), iar acum sunt aici”, a spus Swiatek, al cărei idol este spaniolul Rafael Nadal. Iar Iga a mai avut o bucurie și a doua zi: ”Rafa” l-a învins fără drept de apel pe liderul mondial Novak Djokovic, scor 6-0, 7-5, 6-2. Supranumit ”regele zgurei”, Nadal a câștigat al 20-lea turneu de GS din carieră și al 13-lea titlu la Roland Garros.

Finalele la dublumasculin: Kevin Krawietz/Andreas Mies (Germania, nr. 8) - Mate Pavic/Bruno Soares (Croația/Brazilia, nr. 7), 6-3, 7-5; Feminin: Kristina Mladenovic/Timea Babos (Franța/Ungaria) - Alexa Guarachi / Desirae Krawczyk (Chile / SUA) 6-4, 7-5


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.