Sport

Două bucurii pentru Crina Pintea

Ziarul de Vrancea
16 dec 2018 591 vizualizări

Handbalista română a fost desemnată drept cel mai bun pivot al campionatului și s-a transferat la ETO Györ, urmând a debuta în Liga Campionilor tocmai CFR București

Jucătoarea română Crina Pintea a fost desemnată de EHF cel mai bun pivot al actualei ediții a Campionatului European de handbal feminin.  Echipa ideală a CE, stabilită de EHF, înaintea finalelor de duminică, este următoarea: Amandine Leynaud (Franța, portar), Majda Mehmedovic (Muntenegru, extremă stânga), Noemi Hafra (Ungaria, inter stânga), Stine Øftedal (Norvegia, conducător de joc), Alicia Stolle (Germania, inter dreapta), Carmen Martin (Spania, extremă dreapta), Crina Pintea (România, pivot). Olandeza Kelly Dulfer a fost desemnată cea mai bună apărătoare, iar rusoaica Anna Viahireva a fost aleasă cea mai bună jucătoare a turneului final. EHF a anunțat echipa turneului final, ieri,  cu două ore înainte de startul meciurilor pentru medalii. Votul a peste 5.000 de fani ai handbalului a contat în proporție de 40%, restul de 60% din decizie revenind experților. Ceea ce este interesant că dintre cele nouă handbaliste desemnate, doar două aparțin finalistelor și încă două semifinalistelor. “Fanii” s-au orientat bine spre o formație mozaic, cu nouă jucătoare din nouă țări diferite.

În vârstă de 28 de ani, Crina Pintea s-a transferat chiar în timpul întrecerii din Franța, de la Issy Paris la puternica echipă ETO Györ. Primul mare meci al pivotului român în Liga Campionilor pentru Györ va fi chiar împotriva CSM București, pe 26 decembrie. „După cum ați auzit, voi juca pentru Györ! M-am obișnuit să-mi fie greu, pentru mine greu e ceva simplu. Așa a fost mereu, nu pică nimic din cer pentru mine. Va fi greu și de data asta, voi munci să-mi câștig locul acolo. Va fi greu să joc contra CSM, clar, dar, cum am mai spus, când ai o șansă ca asta, nu ai cum să o ratezi. Joc contra Bucureștiului, nu va fi ușor, dar îmi voi face treaba”, a declarat Crina Pintea, imediat după ce informația a devenit oficială. Pivotul s-a aflat și pe lista campioanei României, însă Györ s-a mișcat mai bine, pentru că i-a propus jucătoarei un contract încă de acum. În plus, nu a ezitat să achite imediat o taxă de transfer, în jurul a 50.000 de euro. Crina Pintea va lupta pentru postul de titular la Gyor, în principal, cu norvegiana Kari Brattset.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.