Sport

Djokovic pune batista pe țambal

Ziarul de Vrancea
19 ian 2021 859 vizualizări

Jucătorul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a răspuns criticilor aduse sugestiilor sale pentru jucătorii aflați în carantină înainte de Australian Open, el publicând un comunicat pe rețelele de socializare.

Djokovic a încercat să calmeze numeroasele polemici legate de jucătorii în carantină în Australia și de revendicările lor și să lămurească rolul său de purtător de cuvânt. El i-a asigurat pe australieni și pe organizatorii turneului că este recunoscător pentru primirea făcută. Sârbul, care i-a trimis o listă de sugestii directorului turneului, Craig Tiley, pentru a relaxa măsurile de carantină la Melbourne, a subliniat în comunicat sinceritatea intențiilor sale și a explicat că a insistat, fără succes, să nu facă parte din „bula” privilegiaților de la Adelaide, unde se află și Simona Halep. „Bunele mele intenții față de colegii mei jucători au fost interpretate greșit și considerate egoiste, greu de realizat și lipsite de recunoștință față de organizatorii Openului Australiei. Nimic nu putea fi mai departe de adevăr. Uneori, când văd urmările unor lucruri, tind să mă întreb dacă nu ar trebui să mă distanțez și să mă bucur de banii câștigați în circuit în loc să mă preocupe problemele altora. Cu toate acestea, aleg întotdeauna să fac ceva și să fiu util”, a scris Djokovic.

Suspectat că a avut grijă de imaginea sa în rândul jucătorilor când a trimis o listă de propuneri care aveau șanse mari să fie respinse, în timp ce se bucura de o situație privilegiată la Adelaide, la fel ca Dominic Thiem sau Rafael Nadal, sârbul s-a apărat. „Îmi pasă cu adevărat de ceilalți jucători și înțeleg foarte bine cum funcționează lumea. (...) Am obținut niște privilegii muncind mult și, tocmai din acest motiv, nu mă pot mulțumi să fiu un simplu spectator, știind în ce măsură fiecare mică atenție, mână de ajutor sau fiecare cuvânt de încurajare au contat pentru mine când eram mic și neînsemnat”, a asigurat el.”Mă folosesc de statutul meu ca să ajut atât cât pot, când este nevoie. (...) Pe grupurile noastre de chat au existat sugestii din partea jucătorilor, pe care le-am adunat doar cu intenția de a ajuta. Eram conștient că sunt șanse mici ca ele să fie acceptate, cum s-a întâmplat cu precedenta mea cerere să efectuez carantina la Melbourne și nu la Adelaide. A fost respinsă chiar înaintea călătoriei mele din cauza restricțiilor stricte impuse de guvernul australian. Iar cum nu puteam fi împreună cu ceilalți la Melbourne, m-am pus la dispoziție pentru a ajuta dacă este nevoie”, a explicat Djokovic.

. Pentru a-i calma pe australienii care au văzut niște mofturi în plângerile jucătorilor din ultimele zile, Djokovic a încheiat comunicatul cu un șir de mulțumiri: „Lucrurile au luat proporții exagerate în presă, dând impresia că jucătorii (eu inclusiv) nu au fost recunoscători din cauza restricțiilor legate de carantină. Aș vrea să exprim deplina mea recunoștință pentru Tennis Australia, guvernul și cetățenii Australiei, fiindcă au binevoit să riște să ne primească din dragoste pentru acest sport. Asta ne onorează și vom face totul pentru a respecta protocolul sanitar instituit.” Criticat de mai mulți jucători, ca australianul Nick Kyrgios, Djokovic a încercat astfel să demonstreze că nu este acel „personaj negativ” pe care îl văd mulți, iar comunicatul său ar putea reduce tensiunea la antipozi, comentează site-ul citat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.