Sport

Disputele politice din CL Focşani vitregesc oraşul de baze sportive moderne

Mihaela Vlădescu
31 iul 2017 1187 vizualizări
Foto Mihai Petruț, directorul LPS și Viorel Ciubotaru, directorul CSM 2007 Focșani
Foto Mihai Petruț, directorul LPS și Viorel Ciubotaru, directorul CSM 2007 Focșani

Construirea terenurilor de sport din incinta LPS Focșani a intrat în impas după votul aleșilor locali.Inițiatorii anunță că vor insista cu acest proiect până când va fi votat.Liberalii susțin că votul lor se explică prin faptul că se tem de interese ascunse și ”suflă și în iaurt”.

 

Disputele politice din cadrul Consiliului Local Focşani lasă amprente neplăcute asupra mişcării sportive din municipiu. În afară de construirea unor săli de sport, ici-colo, după criterii politice, după ’89 nu s-a investit nimic în acest domeniu. Terenurile de sport în aer liber au fost lăsate de izbelişte, indiferent de puterea politică, în rare situaţii fiind turnată câte o roabă de asfalt acolo unde craterele căscau adânc. La sugestia directorului Liceului cu Program Sportiv (LPS), Mihai Petruţ, consilier PSD, şi la promisiunea primarului actual, terenurile virane care se află în curtea LPS şi Colegiului Edmond Nicolau ar urma să fie transformate în două terenuri de sport moderne de tenis şi alte două terenuri multifuncţionale cu tribună. Terenul, în suprafaţă de peste 29.000 mp, în prezent este abandonat, pe acesta crescând bălării, fiind depozitat molozul de pe vremea construirii sălii de sport a LPS. Aproape jumătate din această suprafaţă aparţine Colegiului Tehnic Edmond Nicolau. Pentru a putea beneficia de investiţie, LPS a cerut preluare în administrare a acestui teren, fiind iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens, proiect ce nu a întrunit cele două treimi necesare pentru a trece de votul aleşilor. “Din păcate terenurile nu au putut trece în administrarea LPS dar ne menținem speranța și încrederea că în viitor vom putea face acest lucru și proiectul poate merge mai departe. Așa cum l-am gândit noi nu este un proiect care să se adreseze doar elevilor LPS, ci se adresează tuturor tinerilor și sportivilor din municipiu și chiar din județ. Știm foarte bine că orașul duce lipsă de astfel de terenuri de sport și ne dorim foarte mult să scoatem copiii din fața calculatoarelor și televizoarelor pentru a-i aduce pe terenul de sport. Vrem să organizăm competiții prin care să atragem tot mai mulți tineri. Sperăm să îi convingem pe cei care decid aceste lucruri să treacă aceste terenuri în administrarea LPS. În Focşani sunt multe baze sportive, dar nu sunt amenajate corespunzător. Ele sunt pentru orele de educație fizică, însă noi ne dorim ceva mai mult, să facem sport de performanță. Investiția nu este atât de mare încât să nu fie realizată. Sperăm că vom găsi bună înțelegere din partea colegilor noștri din Consiliul Local și vom trece terenul în administrarea noastră,” a declarat Mihai Petruţ, directorul LPS Focşani.

Foto Mihai Petruț, directorul LPS și Viorel Ciubotaru, directorul CSM 2007 Focșani

„Sportul nu are culoare”

 

Terenurile care ar urma să fie construite cu bani de la bugetul local vor fi administrate, potrivit directorului LPS, Mihai Petruţ, atât de instituţia pe care acesta o conduce cât şi de Clubul Sportiv Municipal 2007 Focşani, condus de Viorel Ciobotaru. “Sportul nu are culoare”, a precizat Ciubotaru, care susţine, la rândul său, necesitatea construirii bazelor sportive pentru mişcarea de performanţă. “Comunitatea sportivă are mare nevoie de baze ca să se pregătească. Pe partea de tenis stăm foarte prost. Suntem singurul oraș fără teren acoperit pe zgură, fără nocturnă, cu numai 6 terenuri de tenis. Jucătorii noștri se deplasează în alte orașe. Este o chestiune de decenţă pentru a avea și noi un minim necesar astfel încât copiii noștri să se pregătească la nivel de performanţă, unde să avem o bază mai mare de selecție. În plus, sunt şi mulţi pasionaţi de tenis care aglomerează seara terenurile de la sud, dar şi mulţi alţii care ar dori să joace şi nu au unde. Mișcarea înseamnă sănătate. Peste hotare această mișcare este foarte dezvoltată. Noi trebuie să creem cadrul necesar pentru ca omul să nu își abandoneze copiii în fața calculatorului pentru că nu are unde să îi ducă, ci să îi ducă într-un cadru sigur, cu personal specializat pe care îl avem în oraș și unde aceştia să se dezvolte armonios. Suntem oameni de sport și trebuie să facem ceva în acest sens. Din păcate suntem la nivelul anului 1989 la capitolul baze sportive”, a declarat Viorel Ciubotaru.

 

“Proiectul nu a fost explicit”

 

Opoziția din CL, prin vocea lui Nicu Tănase, se disculpă. “Nu avem niciun interes să ne opunem acestui proiect, dar trebuie să știm ce votăm”, spune consilierul. Liberalii susțin că nu au primit niciun fel de detalii legate de inițierea acestui proiect de hotărâre, nici atunci când le-au solicitat. “În proiect se spune o chestiune generală, neexplicându-se despre ce este vorba. Am mai pățit o chestiune similară cu Grădina Publică, unde am votat una și s-a făcut altceva. Au spus să le dăm independență școlilor, dar nu au fost foarte expliciți. Ei au aruncat proiectul pe masă, dar fără detalii. Este o practică a PSD-ului aceasta. Noi votăm dacă proiectul propus este în favoarea comunității, dar să se spună clar acest lucru. E ușor să dea vina pe noi, dar nu putem vota orice fără să știm despre ce este vorba. Singura explicație a fost că vor să creeze o anumită independență școlilor, dar nu știm sub ce formă”, a precizat Nicu Tănase. Inițierea acestui proiect vine într-o perioadă sensibilă în CL când municipalitatea dorește externalizarea mai multor servicii, fără prea multe explicații. Aceasta cât și faptul că liberalii s-au “fript” în trecut, au determinat opoziția să sufle și în iaurt atunci când vine vorba de colegii de la PSD, chiar dacă inițiativele acestora sunt de bună-credință. Din păcate însă toate aceste neînțelegeri își pun amprenta asupra comunității, iar interesul cetățeanului care a votat cu credința că va fi mai bine este pus la spate de interesele personale ale celor cu putere de decizie. (Mihaela VLĂDESCU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.