Sport

Dintr-o belea într-alta

Ziarul de Vrancea
29 mai 2021 774 vizualizări

La Roland Garros, Ana Bogdan a trecut în turul II, dar va da peste Naomi Osaka, învingătoare la luptă în fața Patriciei Țig *la masculin, surprize mari: Thiem a fost eliminat și Dimitrov a abandonat.

Ana Bogdan s-a calificat în turul II a turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o cu 6-1, 6-3 pe jucătoarea italiană Elisabetta Cocciaretto, „calvarul” jucătoarelor române în meciul pe națiuni din Cupa „Billie Jean King”. În turul II, Ana Bogdan o va întâlni pe jucătoarea japoneză Naomi Osaka (numărul 2 mondial) care a depășit-o cu 6-4,7-6 pe românca Patricia Țig, care a dat starului nipon o replică curajoasă și consistentă.Surpriza primei zile în concursul feminin a fost realizată de ucraineanca Anhelina Kalinina (139 WTA) care a scos din luptă pe germana Angelique Kerber (27 WTA). Kalinina a eliminat-o în turul II de calificări pe reprezentanta noastră, Jaqueline Christian. Kerber, cu trei titluri de Grand Slam în palmares, nu a trecut niciodată mai sus de sferturi de finală la Roland Garros, fază atinsă în 2012 și 2018.Astăzi la Roland Garros, vor juca Sorana Cîrstea cu britanica Johanna Konta (20 WTA),Mihaela Buzărnescu, cu olandeza Arantxa Rus (84) și Irina Begu cu americanca Serena Williams. Venită din calificări, Irina Bara se va confrunta mâine cu australianca Astra Sharma (124).

*Două evenimente importante în turneul masculin: austriacul Dominic Thiem, finalist în două rânduri a fost eliminat de veteranul spaniol de 35 de ani, Pablo Andujar (68 ATP), după ce l-a condus cu 2-0 la seturi. Cu 61 de erori neforțate și un serviciu care nu a fost nici pe departe într-o zi bună, austriacul a cedat o partidă maraton (patru ore și 28 de minute) fiind astfel eliminat încă din turul întâi (6-4, 7-5, 3-6, 4-6, 4-6). Grigor Dimitrov părea să nu aibă probleme prea mari în fața americanului Marcos Giron (82 ATP), în primul tur de la Roland Garros, însă o accidentare l-a obligat pe bulgar să se retragă. Un alt veteran, bulgarul Grigor Dimitrov (17 ATP) fost număr 3 mondial, a ratat trei mingi de meci, la scorul de 6-2, 6-4, 5-1, dar cerut time-out medical și a sfârșit abandonând după ce a pierdut nouă game-uri consecutive, la scorul de 6-2, 6-4, 5-7, 0-3.

*Sorana Cîrstea (61 WTA) a pierdut finala turneului WTA 250 de la Strasbourg, scor 3-6, 3-6 în fața jucătoarei cehe Barbora Krejickova. Pentru Sorana, (5-2), fost a șasea finală a carierei, după titlurile obținute în 2008 la Tașkent și luna trecută, la Istanbul, și finalele jucate la Budapesta (2007), Toronto (2013) și Tașkent (2019).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.