Sport

Dinamo, ultima calificată

Ziarul de Vrancea
27 oct 2017 542 vizualizări

Formația Dinamo a învins, ieri, la Piatra Neamț, cu scorul de 1-0 (0-0), formația din liga a treia Aerostar Bacău, calificându-se în optimile de finală ale Cupei României. Adam Nemec a intrat în repriza a doua în locul lui Bokila și a marcat golul calificării "alb-roșilor", în mintul 85, cu o lovitură de cap după o centrare a lui Corbu

Tot joi, FC Botoșani s-a calificat în optimi, după ce a învins la loviturile de departajare pe CFR Cluj. După 120 de minute, scorul a fost 1-1, iar la loviturile de departajare, FC Botoșani s-a impus cu 3-2. Celelalte echipe calificate în optimi sunt CSM Poli Iaș, CS Mioveni, “U” Cluj, CSU Craiova, FC Viitorul, Juventus București, Gaz Metan Mediaș, Chindia Târgoviște, Unirea Slobozia, CS Afumați, AFC Hermannstadt, Astra Giurgiu, ASU Poli Timișoara și FCSB.

Retrogradarea se conturează

În prima confruntare a zilei de vineri, Dragoș Dima (463 ATP) a fost învins, cu scorul de 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 3-6 de Edan Leschem ( 285 ATP). În cel de-al doila meci, cel mai bun jucător israelian, Dudi Sela (70) a trecut cu 6-3, 6-4, 6-4 de românul Nicolae Frunză. Astăzi, de la ora 14.00 va avea loc partida de dublu Jonathan Erlich/Dudi Sela - Vasile Antonescu/Bogdan Borza. Ultimele meciuri de simpu se vor disputa duminică, de la ora 15.30, după următorul program: Dudi Sela - Dragoș Dima, apoi Edan Leshem - Nicolae Frunză.

Gyan, patron de companie aviatică

Atacantul ghanez al formației Kayserispor, Asamoah Gyan, își extinte afecerile - nu puține - pe care le are și va pune bazele unei companii aeriene.  El a primit licența pentru a opera o companie ce va purta numele său de scenă, Baby Jet Airlines. Anunțul a fost făcut chiar de președintele Ghanei, Nana Akufo-Addo, la African Airshow, eveniment desfășurat în această săptămână la Kotoka International Airport din capitala Accra. Gyan are o carieră muzicală, în paralel cu cea fotbalistică, și, totodată, a investit în industria entertainment-ului, în cea minieră, petrolieră și în imobiliare. Potrivit presei din Ghana, Baby Jet Airlines va efectua curse cargo mai întâi, apoi va transporta și persoane.În vârstă  de 31 de ani, Gyan a marcat un gol în victoria echipei antrenate de Marius Șumudică, scor 2-1, cu formația din liga a patra Yeșil Bursa, în turul al patrulea al Cupei Turciei.

Torje și Tănase înscriu în Cupa Turciei

Formația Karabukspor s-a calificat în turul al cincilea al Cupei Turciei, după ce a învin pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), formația Keciorengücü, din liga a treia. La gazde, Torje a deschis scorul în minutul 29, iar Cristian Tănase a marcat golul de 3-0, în minutul 64. Tănase a intrat în mintul 60, în locul lui Gicu Grozav, iar Torje a fost titular, fiind înlocuit de Paul Papp, în minutul 65. Valerică Găman nu a jucat la gazde.

Avem și fotbaliști în Singapore

Formația Warriors FC a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Home United FC, într-un meci din prima ligă din Singapore, în care Andrei Ciolacu a înscris un gol. Ciolacu a marcat în minutul 27. Al doilea gol al gazdelor a fost înscris de Prakash, iar pentru oaspeți a punctat Kumar. Andrei Ciolacu a jucat până în minutul 90. Echipa românului ocupă locul cinci în clasament, cu 33 de puncte. Lider este Albirex Niigata, cu 56 de puncte.

Șoc pentru Ando și Panti

Echipa Deportivo La Coruña a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 1-4, de Las Palmas, în prima manșă a șaisprezecimilor Cupei Spaniei. La gazde, portarul Costel Pantilimon a fost rezervă, iar atacantul Florin Andone a intrat pe teren în minutul 72, în locul lui Lucas Perez.  Deportivo a jucat în zece fotbaliști din minutul 24, când a fost eliminat Juanfran. Golurile au fost marcat de Lucas Perez ('59), respectiv Momo ('8 și '16), Jonathan Calleri ('81 și 90). Partiuda retur se va disputa la 29 noiembrie.

Neymar a scăpat doar cu o etapă

Brazilianul Neymar a fost suspendat o etapă în Ligue 1, după ce a fost eliminat în meciul pe care echipa sa, PSG, l-a disputat cu Olympique Marseille, în etapa a zecea a campionatului francez.  Neymar a mai primit din partea Comisiei de Disciplină a federației franceze încă o etapă, dar pedeapsa aceasta este suspendată. Astfel, vedeta braziliană a  lipsit la meciul PSG - Nice, programat, aseară, în etapa a XI-a a Ligue 1. Paris Saint-Germain a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul susținut, duminică, în deplasare, în compania echipei Olympique Marseille, în etapa a zecea a campionatului Franței. Neymar a fost eliminat în minutul 87, după ce a primit al doilea cartonaș galben pentru un gest nestortiv la adresa unui adversar.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.