Sport

Dinamo pe post de mop

Ziarul de Vrancea
10 apr 2021 681 vizualizări

FC Botoșani a luat fața Chindiei în lupta pentru play-off, în timp ce Academica din Clinceni a șters pe jos cu fosta campioană a României

Problema ultimelor două locuri disponibile pentru play-off-ul Ligii I s-a rezolvat în cele trei meciuri disputate simultan vineri seara. Pentru cele două locuri,s-au luptat trei echipe. Prima care și-a rezolvat problema a fost Academica din Clinceni, care a avut șansa de a întâlni în ultima etapă pe năpăstuita Dinamo, care arată foarte palidă după resuscitatea SMURDULUI, adică Gigi Mulțescu. Era puțin peste primul sfert de oră și scorul era deja 3-0 pentru „aviatori” prin golurile marcate de Raul Rusescu ('4), Andrei Cordea ('13) – doi jucători din generații diferite – iar pentru nota de exotism, Thibaut Moulin a încheiat „cățărarea” pe spinarea bietelor canine, dar nu oricum ci direct din corner. Mai departe, târgoviștenii i-au lăsat și pe ceilalți să joace și au marcat golul de „vai-de-capul-ei-onoare” prin doi jucători care încă mai contează: Sorescu a centrat și „Richie” Grogore a dat cu capul. Dar onoare a arătat româno-neamțul Marco Ehmann care a vrut să-și salveze echipa de la 1-4, a comis fault de ultim apărător, răsplătindu-se cu o minivacanță de Paște pe deplin meritată.

Chestiile serioase au fost în celelalte partide. Pentru FC Botoșani, era interzis să facă mai puțin la Voluntari decât Chindia la Pitești. Șansa era, în viziunea național-tradiționalistă de partea Chindiei, fiindcă Argeșul nu este o echipă cu griji, în timp ce ilfovenii trebuiau să facă muncă voluntară pentru play-out. Moldovenii au deschis scorul prin frumosul (și norocosul) gol al lui Askovski ('20) târgoviștenii au replicat în Trivale zece minute mai târziu, prin imprevizibilul Dumitrașcu, iar când Droppa a egalat pentru „volintiri” se gândeau la „ochii lui Dobrin. Ceea ce n-a știut trupa lui Săndoi este că Argeșul e trupă serioasă și le-a retezat visurile nu odată, ci de trei ori, prin Malele ('55 – din penalty și '88) și Năstăsie ('77), iar „croitorii de pâine” din Botoșani au ținut cu dinții de rezultat și atât.

Așadar: Dinamo – Academica 1-3; FC Argeș- Chindia 4-1, FC Voluntari – FC Botoșani 1-1. Iar play-off-ul conține, pe lângă FCSB, CFR Cluj, Craiova și Sepsi, echipele din Clinceni și Voluntari.

Alte rezultate din ultima etapă a sezonului regulat: Astra Giurgiu – UTA 0-0 (fundașul arădean -de fapt rus - Șliahov a fost eliminat în min. 71) și FCSB – Sepsi OSK 1-1 (0-1). Safranko ('57) / Tănase ('5).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.