Sport

Dinamo – imperiul urii

Ziarul de Vrancea
20 iul 2019 910 vizualizări

*Din cauza situației irespirabile de la club, generată de suporterii iresponsabil, antrenorul Eugen Neagoe a suferit un atac de cord în timpul meciului cu Universitatea Craiova și a fost transportat la spital *situația sa s-a îmbunătățit însă nu se știe dacă va mai antrena în perioada următoare

 

Meciul Dinamo – Universitatea Craiova, contând pentru etapa a doua a Ligii I disputat duminică seară, a fost întrerupt, în minutul 25, după ce tehnicianului Eugen Neagoe i s-a făcut rău pe bancă. Ambulanța a venit până la banca de rezerve pentru a-l prelua pe antrenor, iar medicii au depus eforturi ca să îl stabilizeze pe Neagoe, iar după aproximativ cinci minute tehnicianul a fost urcat în ambulanță. Jucătorii s-au arătat extrem de afectați de ce s-a întâmplat, mulți dintre ei fiind văzuți rugându-se. Suporterii craioveni i-au scandat numele lui Neagoe, în timp ce mare parte din galeria dinamovistă și-a continuat războiul cu actualii conducători. Meciul s-a reluat după o întrerupere de aproximativ un sfert de oră, ambulanța care l-a preluat pe tehnicianul Eugen Neagoe de pe banca de rezerve părăsind stadionul. Scorul final a fost 2-0 pentru oaspeți, prin golurile marcate de Bărbuț (’35) și Roman (’66).

Primul care a adus vești de la spital a fost directorul sportiv, Ionel Dănciulescu: „Din câte știu, acum este mult mai bine, fotbalul nu mai contează acum, sperăm ca la final să mergem toți la spital și să-l aducem acasă. Nu s-a simțit bine, a spus că are un puseu de tensiune...Important e că acum se simte bine și să sperăm că a trecut ce a fost mai rău”, a spus Dănciulescu. Un medic de la Spitalul de Urgență Florească a declarat că antrenorul FC Dinamo, Eugen Neagoe, a fost adus la camera de gardă conștient, stabil din punct de vedere al funcțiilor vitale, dar nu a dorit să ofere alte detalii.

Situația lui Neagoe i-a afectat mult și pentru craioveni: tehnicianul Corneliu Papură, fost coleg de echipă la Universitatea, a spus: “Am împărțit o pâine cu el în vestiar. E neplăcut, în plan personal am trecut prin emoții destul de mari. Am înțeles că e bine și sper să revină cât mai repede. Sunt alături de el, să fie sănătos, sper să revină cât mai repede și să îndeplinească ceea ce-și dorește. În viață nu este numai fotbalul”.

Prunea îi desființează pe huligani

Cel mai vehement critic al situației de la Dinamo a fost Florin Prunea, președintele clubului, care a jucat împreună cu Neagoe la clubul alb-roșu și a colaborat cu el și la Politehnica Iași: „Atâta ură nu am văzut în viața mea. Am văzut oameni desfigurați la față și la Constanța și aici, pentru ce? Până la urmă e un simplu sport. E bine și mă bucur pentru Eugen că nu s-a întâmplat nenorocirea. E normal să fie afectat, a fost din prima zi de când a venit aici, dar nu am crezut că se poate ajunge aici, că dacă știam să se poate ajunge aici, poate îl lăsam, naibii, de fotbal și ne apucam de altceva. Dar atâta ură nu pot să înțeleg, am crescut la clubul ăsta, din 77, am cunoscut șefi de galerie, am cunoscut oameni, dinamoviști adevărați. Ăsta este Dinamo? Nu mai recunosc clubul ăsta.! Sunt desfigurați la față, nu pot să-i înțeleg. Nu merge treaba, pleacă antrenorul, pleacă președintele, dar în halul acesta, să ajungem la chestiuni de viață și de moarte”. Prunea l-a sfătuit pe Neagoe „să se lase naibii de fotbal” și că l-a auzit pe medicul de la salvare că „Geană” a fost extrem de aproape de o nenorocire.

Trebuia oprit meciul?

Fostul arbitru Cristian Balaj crede că regulamentul ar trebui modificat, iar în cazul apariției unor incidente similare partidele să fie oprite și rejucate. Balaj a explicat că, la momentul actual, Kovacs nu ar fi avut dreptul să oprească meciul și să decidă amânarea lui. Arbitrul partidei de pe Arena Naționala a oprit meciul timp de 15 minute, timp în care Neagoe a primit îngrijiri medicale și a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, iar apoi s-a dictat reluarea partidei.”În ceea ce privește cazurile de accidentări, cum a fost și aici, arbitrul nu mai are literă de lege, cum e în situația terenurilor impracticabile. Arbitrul nu poate decide dacă o echipă e sau nu în stare să continue jocul”, a explicat Balaj, precizând că Istvan Kovacs ar fi fost sancționat dacă ar fi luat o asemenea decizie. Stop cardio-respirator prin tahicardie ventriculară pe fond de tabagism a fost diagnosticul primit de Neagoe din partea medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.