Sport

Dinamism și dramatism în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
6 mar 2019 671 vizualizări

Manchester United și FC Porto s-au calificat spectaculos în sferturile de finală

Formația Manchester United s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, miercuri seară, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Paris Saint-Germain, în manșa secundă a optimilor competiției. În tur, scorul a fost 2-0 pentru PSG. Manchester United a început perfect meciul și a deschis scorul încă din minutul 2, prin Romelu Lukaku. Avantajul nu s-a menținut însă prea mult. Bernat a egalat în minutul 12, dar până la pauză s-a mai marcat un gol. Englezii au intrat în avantaj la cabine, după ce Lukaku a făcut dubla, în minutul 30. În repriza secundă, Ole Gunnar Solskjær și-a trimis elevii în atac, dar golul a picat în minutul 90^2  Marcus Rashford a marcat din lovitură de pedeapsă și Manchester United a obținut calificarea în următoare fază a competiției. “Este o seară tipică pentru Manchester United. Noi aveam un plan de joc, jucătorii au fost formidabili, au fost concentrați. Au ascultat toate instrucțiunile ca la antrenament. Au știut să se apere. Suntem foarte mândri. Am știut să suferim, să ne apărăm în fața lui Mbappé și Di Maria. Știam că dacă lăsăm spații este moarte sigură. Este o seară absolut incredibilă”, a declarat Solksjær, după meci.

În celălalt meci, s-a înregistrat o nouă răsturnare de scor. La Porto, echipa locală a învins după prelungiri cu 3-1 pe AS Roma. În tur, pe “Olimpico”, capitolinii au câștigat cu 2-1. Meciul din Portugalia a început sub nota echilibrului. Cele două și-au împărțit ocaziile și la cabine s-a intrat cu 1-1, după golurile lui Soares (min. 26), pentru gazde, și De Rossi (min. 37 din penalty), pentru romani. Porto a început tare repriza secundă și a marcat la șapte minute de la reluare, prin atacantul Marega. La finalul celor 90 de minute scorul a fost 2-1, astfel că meciul a intrat în prelungiri, unde FC Porto a fost mai incisivă. A făcut un joc de posesie, dar golul a picat în urma unei decizii controversate din ultimele zece minute. La un atac al portughezilor, centralul a apelat la arbitrajul video, a acordat lovitură de pedeapsă, iar Telles nu l-a iertat pe Olsen. A marcat pentru 3-1 și Porto s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, cu 4-3 la general. Iar AS Roma a anunțat, ieri, despărțirea de tehnicianul Eusebio Di Francesco. Acesta se afla la conducerea echipei AS Roma din iunie 2017.

În sferturile de finală s-au mai calificat până acum, Ajax Amsterdam și Tottenham Hotspur.

Celelalte sfert-finaliste vor fi cunoscute săptămâna viitoare, după meciurile retur de marți și miercuri: Juventus Torino – Atletico Madrid (în tur, 0-2), Manchester City – Schalke 04 (3-2) – marți; FC Barcelona – Olympique Lyon (0-0), Bayern München – FC Liverpool (0-0)– miercuri.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.