Sport

Diavolul din Alpi

Ziarul de Vrancea
26 ian 2020 785 vizualizări

Excepționalul Roger Federer uimește din nou la Australian Open după episodul cu John Millman: l-a întors pe americanul Tennys Sandgren după ce a salvat șapte mingi de meci * Prima semifinală feminină se joacă între Ashley Barty și Sofia Kenin

Roger Federer (3 ATP) l-a învins, ieri, cu scorul de 6-3, 2-6, 2-6, 7-6, 6-3, pe americanul Tennys Sandgren (SUA), locul 100 mondial, calificându-se în semifinalele Australian Open. Este pentru a doua oară în acest turneu când Roger iese dintr-o situație neplăcută, după meciul cu australianul John Millman (47) când a întors super-tiebreakul din setul decisiv de la 4-8/În setul al patrulea, Federer a salvat șapte mingi de meci, trei la scorul de 4-5 și patru în tie-break, între care a avut o revenire de la 3-6. În cele din urmă, el s-a impus după trei ore și 31 de minute. Federer (38 de ani) a suferit din punct de vedere fizic și a recunoscut la finalul meciului că a obținut o victorie norocoasă: „Uneori ai noroc. Pot să spun că nu meritam această calificare, însă am ajuns aici și, evident, sunt foarte mulțumit”, a declarat elvețianul după meci. La rândul său și Sandgren a acuzat oboseala și probleme la piciorul stâng, la care a purtat un bandaj sub genunchi. Nimic nu anunța desfășurarea de forțe după ce Roger a câștigat cu 6-3 primul set. Americanul a făcut pasul în față, a fost jucătorul mai precis, mai agresiv, cu mintea mai lucidă. Următoarele două seturi i-au revenit categoric lui Tennys (6-2, 6-2), iar confruntarea părea tot mai dificilă pentru elvețian. În setul patru Roger a refuzat efectiv să accepte ceea ce părea inevitabil: înfrângerea. Sandgren a continuat să joace mai bine și a ajuns în poziția de a avea trei mingi de meci la scorul de 5-4 în favoarea sa. Nu s-a încheiat aici meciul, Federer revenind cu o ultimă zvâcnire. Au mai urmat însă alte patru mingi de meci (!), trei dintre acestea „legate” (n.r. de la 6-3 în tiebreak). Într-un mod incredibil, Federer a supraviețuit și de această dată, ducând nesperat pentru fanii săi meciul în decisiv. Apăsat mental de ratarea celor șapte mingi de meci, Tennys nu a mai putut să mențină ritmul, nu a mai putut să fie la fel de agresiv, în timp ce Federer a simțit pe propria piele zicala: ce nu te omoară, te face mai puternic. Roger a făcut break-ul, și-a ținut serviciul și a reușit să întoarcă un meci în care era mai aproape de a merge la schi în Elveția decât de semifinala de la Australian Open.

În semifinale, Federer îl întâlnește pe eternul său rival, Novak Djokovic, liderul mondial. Novak Djokovic a câștigat un meci care a durat două ore și 49 de minute în fața unui adversar care nu l-a învins niciodată în nouă partide, canadianul Milos Raonic (32), dar un adversar care nu a pierdut niciun set în acest turneu. În fața lui „Nole” Raonic le-a pierdut pe toate trei, fără să câștige vreunul. Scorul a fost 6-4, 6-3, 7-6 pentru Djokovic. Meciul Djokovic-Federer va fi al 50-lea disputat până acum. Djokovic conduce cu 26-23 în întâlnirile directe, 10-6 la partidele din cadrul turneelor de Grand Slam.

În turneul feminin, s-a stabilit prima semifinală. Liderul mondial, Ashleigh Barty, a învins-o cu 7-6, 6-2 pe sportiva cehă Petra Kvitova (7 WTA). Barty s-a impus după un meci care a durat o oră și 44 de minute și va juca prima ei semifinală din carieră la Melbourne. Câștigătoarea de la Roland Garros va evolua în penultimul act cu americanca Sofia Kenin (15 WTA), învingătoare, tot ieri cu scorul de 6-4, 6-4, în meciul cu jucătoare tunisiană Ons Jabeur (78 WTA) care a durat o oră și 32 de minute. Kenin este pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam.

În fine, două succese românești în proba de dublu juniori: la băieți, perechea Nicholas Ionel/Leandro Riedi (România/Elveția), cap de serie numărul 5, a învins, cu scorul de 6-2, 6-2, perechea rusă Egor Agafonov/Evgheni Filippov, calificându-se în sferturile de finală, unde vor întâlni perechea italiană Francesco Maestrelli / Samuel Ruggeri. La fete, românca Fatima Ingrid Amartha Keita, cu rădăcini în Guyana Franceză, împreună cu israelianca Shavit Kimchi au trecut tot în sferturi, după succesul cu 7-5, 6-1 în fața perechii Dayeon Back/Weronika Baszak (Coreea de Sud/Polonia), cap de serie numărul 8. În turul următor, Keita și Kimchi vor da piept cu echipa Ziva Falkner/Matilda Mutavdzic (Slovenia/Marea Britanie). În schimb, perechea Sebastian Gima/Peter Fajta (România/Ungaria) s-a oprit în optimi, după ce a pierdut, scor 3-6, 2-6, meciul cu britanicii Arthur Fery și Felix Gill.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.