Sport

Diavolii au viza pentru Rusia

Ziarul de Vrancea
4 sep 2017 467 vizualizări

Belgia este prima echipă din preliminariile europene calificată la Cupa Mondială din 2017 * surpriză uriașă pe “Stade de France”: după ce a umilit Olanda, Franța n-a putut învinge Luxemburg

După țara organizatoare, Rusia – calificată în mod direct – Iran, Japonia și Mexic, echipa Belgiei este a cincea reprezentativă calificată la Cupa Mondială de anul viitor și prima din grupele europene. Belgienii au jucat în Grecia derbiul grupei H cu echipa pregătită de Michael Skibbe. Soarta meciului s-a jucat în patru minute: fundașul Jan Vertonghen a deschis scorul în min. 70, după trei minute a egalat Zeca (portughez naturalizat), iar în minutul următor Romelu Lukaku a dart lovitura de grație. Deși Bosnia/Herțegovina s-a impus ușor în Gibraltar (scor 4-0, prin golurile marcate de Dzeko 2, Kodro și Lulic), “diavolii roșii” își conservă avantajul de opt puncte față de bosniaci, cu două etape înainte de final. În cea de-a treia partidă a grupei H, Estonia a învins cu 1-0 echipa Ciprului, prin golul marcat în ultimele minute adiționale de Kaeit și a cam stricat socotelile ciprioților care visau la calificare. Mai ales că următoarea partidă a ciprioților va fi pe teren propriu, cu... Grecia!

Clasamentul grupei H: 1. Belgia – 22 p (calificată), 2. Bosnia – 14 p; 3. Grecia – 13 p; 4. Cipru – 10 p; 5. Estonia – 8 p; 6. Gibraltar  - 0 p.

În grupa B, Elveția a reușit a opta sa victorie consecutivă în această campanie, 3-0 cu Letonia, în deplasare. Seferovic a deschis scorul în min. 9, Dzemaili a ratat un penalty în min. 31 dar s-a revanșat în min. 55, majorând scorul, iar al doilea penalty pentru cantonari a fost executat trei minute mai târziu de Ricardo Rodriguez care n-a mai greșit. Elveția se află în luptă pentru primul loc cu campioana Europei, Portugalia, care s-a impus cu 1-0 la Budapesta în fața Ungariei prin golul marcat de André Silva (’48), în condițiile în care maghiarul Priszkin a fost eliminat din min. 30. Celălalt rezultat al grupei: Feroe – Andorra 1-0, a marct Rolantsson (’31).

Clasamentul grupei B: 1. Elveția – 24 p; 2. Portugalia – 21 p; 3. Ungaria – 10 p; 4. Feroe – 8 p; 5. Andorra – 4 p; 6. Letonia – 3 p. Decizia primul loc se va da, probabil, în ultima rundă, în care cele două fruntașe se vor confrunta pe pământ portughez. Pentru a se califica direct, Elveția are nevoie de mininum o remiză, pentru că golaverajul este net favorabil lusitanilor.

Bomba zilei de duminică în preliminarii s-a înregistrat pe “Stade de France”, echipa “cocoșilor”, care a surclasat Olanda cu 4-0 nu a fost în stare să înscrie în poarta Luxemburgului. ''Les Bleus'' și-au creat numeroase ocazii de gol, având și două bare (Griezman și  Pogba), dar și oaspeții au trimis odată în bară, prin Gelson Rodrigues (‘78). Celelalte rezultate din grupa A: Belarus – Suedia 0-4. Forsberg (’18), Nyman (’24), Berg (’37), Granqvist (’84 – penalty); Olanda – Bulgaria 3-1. Proepper (‘7, ’80), Robben (’67) / Kostadinov (’69).

Clasamentul grupei A:  1. Franța – 17 p; 2. Suedia – 16 p; 3. Olanda – 13 p; 4. Bulgaria – 12 p; 5. Luxemburg – 5 p; 6. Belarus – 5 p. Franța are meci greu în următoarea etapă, în Bulgaria, olandezii se deplasează în Belarus iar Suedia întâlnește Luxemburg.

Punct final în zona asiatică

Astăzi se vor încheia meciurile din cele două grupe finale ale Asiei, ale căror câștigătoare, Iran și Japonia, și-au asigurat deja biletele pentru Asia. Pentru locurile secunde, direct calificabile, luptă Coreea de Sud (14 puncte), Siria (12) și Uzbekistan (12) în grupa A, Arabia Saudită (16) și Australia (16), în grupa B, în care Emiratele Arabe Unite (13 p) mai speră la locul III care poate duce în Rusia după două baraje. Partidele ultimei etape sunt: Iran – Siria, Uzbeikstan – Coreea de Sud, Qatar – China (în grupa A), Arabia Saudită - Japonia, Australia – Thailanda și Iraq – EAU (grupa B). Tot astăzi, are loc returul finalei zonei oceanice, Solomon – Noua Zeelandă (în tur, 1-6) și meciuri în grupele africane, etapa a patra din șase.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.