Sport

Deznodământ neprevăzut la Eurobasket

Ziarul de Vrancea
18 sep 2017 426 vizualizări

Slovenia a devenit campioană europeană, după o finală câștigată la Istanbul  în fața Serbiei * la ultimul meci pentru naționala sa, Goran Dragic a fost desemnat MVP-ul competiției

Naționala de baschet masculin a Sloveniei a câștigat, în premieră, duminică, la Istanbul, titlul european, după ce a învins în finala competiției reprezentativa Serbiei, cu scorul de 93-85 (56-47). Principalii marcatori ai finalei au fost Dragic 35 puncte, Prepelic 21, pentru Slovenia, respectiv Bogdanovic 22 și Macvan 18 puncte, pentru Serbia.

Slovenia a câștigat pentru prima dată în istoria sa titlul european, în timp ce Serbia și-a trecut în cont a doua medalie de argint, după cea din 2009. Slovenia, care nu figura printre favorite înaintea competiției, a devenit prima campioană continentală care încheie turneul fără nicio înfrângere după Lituania, care a realizat o performanță asemănătoare în 2003.  O altă premieră este că finala de la Istanbul a fost prima din istoria competiției între două națiuni ex-iugoslave. .

Slovenul Goran Dragic, coordonatorul de joc al echipei Miami Heat, a fost desemnat cel mai valoros jucător (MVP) al competiției, pe parcursul căreia a reușit o medie de 22,6 puncte și 5,1 pase decisive. în finala cu Serbia, Dragic a înscris 35 de puncte, fiind unul dintre principalii artizani ai victoriei naționalei țării sale. Pentru Dragic, acesta a fost ultimul meci în naționala Sloveniei.  Echipa ideală a Eurobasket 2017 este următoarea: Goran Dragic (Slovenia), Aleksei Șved (Rusia), Bogdan Bogdanovic (Serbia), Luka Doncic (Slovenia); Pau Gasol (Spania).

În finala mică s-a impus Spania în fața Rusiei, cu scorul de 93-85 (45-28), meciul fiind și ultimul pentru căpitanul ibericilor, Juan Carlos Navarro. Spania câștigase titlul european în 2015. La Eurobasket a participat și naționala României, care a încheiat grupa C de la Cluj pe ultimul loc, cu cinci puncte, ratând optimile de finală, cu cinci înfrângeri în fața Spaniei, Croației, Muntenegrului, Ungariei și Cehiei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.