Sport

Destinații exotice în Liga Europa

Ziarul de Vrancea
8 aug 2020 840 vizualizări

Echipele românești vor juca primele meciuri în Kazahstan și Georgia, iar FCSB primește vizita unei echipe armele *CFR Cluj poate întâlni în turul II al Ligii Campionilor pe Dinamo Zagreb

Dacă va trece de echipa malteză FC Floriana, în partida care va avea loc la Valetta pe 18 sau 18 august contând pentru turul I preliminar al Ligii Campionilor, campioana României CFR Cluj va juca pe teren propriu cu campioana Croației, Dinamo Zagreb. Echipa Dinamo Zagreb a câștigat detașat ediția trecută a campionatului Croației, cu un avans de 15 puncte față de următoarea clasată, Lokomotiva Zagreb. În opt rânduri, Dinamo Zagreb a întâlnit echipe românești în cupele europene singura care a eliminat-o a fost Steaua, în 1993 în turul preliminar al Ligii Campionilor, 1-2 la București, 3-2 la Zagreb.Echipa este antrenată de fostul internațional Zoran Mamic

Universitatea Craiova, FCSB și FC Botoșani vor avea adversare accesibile în primul tur preliminar al Europa League la fotbal, potrivit tragerii la sorți de luni, de la Nyon, dar Universitatea și FC Botoșani vor juca în deplasare. Universitatea va întâlni echipa georgiană Lokomotive Tbilisi, FCSB va juca acasă cu armenii de la Șirak Ghiumri, în timp ce FC Botoșani se va deplasa în Kazahstan pentru meciul cu Ordabasî Șimkent.

Adversara Universității are în palmares trei Cupe ale Georgiei, obținute în 2000, 2002 și 2005. Lokomotive Tbilisi s-a clasat pe locul IV în ediția 2019 a campionatului Georgiei. În sezonul în curs, Lokomotive se află pe locul VI după nouă etape.Clubul fondat în 1936 nu a mai evoluat în cupele europene din 2008, când a fost eliminat din Cupa Intertoto de Etzella Ettelbruck (Luxemburg). Antrenorul echipei este Levan Korghalidze.

.FCSB o va întâlni pe a patra clasată din Armenia, Șirak Ghiumri, care a terminat la doar două puncte de locul secund și la șase de campioana FC Ararat-Armenia.Șirak a cucerit titlul în Armenia de patru ori (1992, 1994, 1999, 2013).Echipa este pregătită de Vardan Biciahcian.

Ordabasî Șimkent, adversara formației FC Botoșani, a încheiat sezonul 2019 pe locul al treilea în Kazahstan (65 puncte), după FC Astana (69 puncte) și Kairat (68 puncte). Ordabasî, fondată în 1949, a cucerit o singură dată Cupa Kazahstanului, în 2011, pierzând finalele din 1995 și 2007.Cel mai cunoscut jucător al echipei pregătite de Kahaber Țhadadze este Serghei Hijnicenko, component de bază a naționalei kazahe. Un alt nume cunoscut românilor este sud-africanul Mai Mahlangu, care a jucat recent două sezoane la Dinamo (2016-2018). Meciurile vor avea loc într-o singură manșă, pe 27 august.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.